Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de 5 miliarde de dolari, aparent în urma unui sondaj pe Twitter

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de 5 miliarde de dolari, aparent în urma unui sondaj pe Twitter

Acţiunile Tesla au urcat, joi, la Bursa de la Frankfurt, chiar dacă documentele financiare publicate în timpul nopţii au arătat că Elon Musk a vândut în ultimele zile acţiuni în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Titlurile Tesla listate la Bursa de la Frankfurt înregistrau joi dimineaţă un avans de 4,1%, la 953 de euro (1.102,05 dolari), recuperând o parte din pierderile recente, transmite Reuters.

Musk a făcut în weekend un sondaj pe Twitter în legătură cu vânzarea a 10% din acțiunile pe care le deține la Tesla, care în total ar valora peste 280 de miliarde de dolari. Peste 3,5 milioane de utilizatori de pe Twitter și-au spus părerea.

Fondul deţinut de Musk a vândut ulterior aproape 3,6 milioane de acţiuni Tesla, în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari, în timp ce el a vândut personal încă 934.000 de acţiuni pentru 1,1 miliarde de dolari.

Vânzările reprezintă aproximativ 3% din deţinerile totale ale lui Musk, dar nu este clar dacă au legătură cu sondajul de pe Twitter.

ADVERTISING

Cea mai valoroasă companie din lume

La 30 iunie, Musk deţinea aproximativ 170,5 milioane de acţiuni la Tesla şi, conform calculelor Reuters, vânzarea unei participaţii de 10% i-ar fi adus 21 de miliarde de dolari, pe baza preţului acţiunilor Tesla de la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

Incluzând şi opţiunile pe acţiuni, Musk deţine o participaţie de 23% la Tesla, cea mai valoroasă companie auto din lume.

Obiectivul lui Elon Musk îl reprezintă o creştere anuală a vânzărilor cu 50%, în medie, ajungând până la 20 de milioane de vehicule vândute pe an. Ar fi mai mult decât dublu faţă de volumul actualilor lideri de vânzări, Volkswagen AG şi Toyota Motor Corp.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇