Elon Musk reacționează după ce directorul programului World Food al ONU, David Beasley, le-a cerut public miliardarilor lumii să facă ceva pentru a pune capăt unei crize alimentare fără precedent: o donație de 6 miliarde de dolari ar ajuta 42 de milioane de oameni care ”vor muri, la propriu, dacă nu ajungem la ei”, spunea David Beasley în urmă cu câteva zile, la CNN.
CEO-ul Tesla a reacţionat şi promite că, dacă experţii ONU vor putea să demonstreze calculele din spatele acestei afirmații, el va vinde acțiuni și va dona banii obținuți în acest scop.
Cel mai bogat om din lume
Elon Musk este cel mai bogat om din lume și a devenit prima presoană din Bloomberg Billionaires Index care să aibă o valoare netă estimată de 300 de miliarde de dolari, scrie Business Insider.
Potrivit indexului, CEO-ul Tesla ar avea o avere netă de 311 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că 6 miliarde de dolari ar fi cam 2% din averea sa.
O astfel de donație nu i-ar afecta statutul de cel mai bogat om din lume, plasându-se cu 100 de miliarde de dolari peste valoarea următorului în top, Jeff Bezos. Valoarea netă a amândurora este alcătuită în mare parte din acțiuni la companiile pe care le-au fondat.
Dar Musk pune la îndoială afirmația că o anumită sumă ar rezolva criza alimentară, afirmând pe Twitter că, dacă reprezentanţii World Food Programme ar putea să-și demonstreze calculele, atunci el va vinde acțiuni Tesla chiar acum și va dona. De asemenea, el a cerut transparență cu privire la modul în care banii vor fi cheltuiți.
Beasley i-a răspuns lui Musk, tot printr-un tweet.
”Îți garantez că avem sistemele necesare pentru o contabilizare transparentă. Echipa ta poate colabora cu echipa noastră, ca să ai mai multă încredere”, a precizat oficialul de la ONU.
De asemenea, a ținut să clarifice faptul că World Food Programme de la ONU nu a afirmat niciodată că 6 miliarde ar ”rezolva foametea din lume”, așa cum a scris Elon Musk pe Twitter.
”E vorba despre o donație unică, menită să salveze 42 de milioane de vieți, în timpul unei crize alimentare fără precedent”, a explicat acesta.
Beasley și-a repetat apelul său la miliardari, cerându-le să facă ceva pentru a rezolva foametea în lume.