O mână de oameni ar putea eradica foametea în lume şi nici n-ar simţi

O mână de oameni ar putea eradica foametea în lume şi nici n-ar simţi

Doar câţiva oameni foarte bogaţi ar fi de ajuns pentru a eradica foametea la nivel global şi nu ar fi nevoie să pună la bătaie pentru asta decât un procent nesemnificativ din averea lor, susţine directorul Programului Alimentar Mondial (PAM) din cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Miliardarii trebuie să acţioneze acum, spune David Beasley într-un interviu acordat CNN, menţionându-i pe Jeff Bezos şi Elon Musk, cei mai bogaţi oameni din lume.

“Şase miliarde de dolari pentru a ajuta 42 de milioane de oameni, care vor muri efectiv de foame, dacă nu îi ajutăm. Nu este complicat”, afirmă Beasley.

ADVERTISING

Suma ar reprezenta doar doi la sută din averea de 289 de miliarde de dolari a lui Elon Musk.

Averea netă a miliardarilor americani aproape că s-a dublat de la începutul pandemiei, ridicându-se în prezent, cumulat, la peste 5 mii de miliarde de dolari, potrivit datelor citate de CNN. 

“Furtuna perfectă” creată de suprapunerea mai multor crize, cum sunt schimbările climatice şi pandemia de Covid-19, ar putea aduce în multe ţări o noua problemă: criza alimentară.

Pe fondul ratei ridicate a şomajului şi al crizei lichidităţilor, jumătate din populaţia Afganistanului (22,8 milioane de oameni) se confruntă cu foamete acută, 3,2 milioane de copii sub cinci ani fiind în pericol.

ADVERTISING

În Etiopia, PAM estimează că 5,2 milioane de oameni din regiunea Tigray sfâşiată de un război civil au nevoie de urgenţă de ajutor alimentar.

“Nu ştiu de unde îşi procură hrana. Noi nu mai avem combustibil. Nu mai putem plăti salariile angajaţilor, suntem pe cale să rămânem fără bani şi camioanele noastre nu pot pătrunde”, a mai spus Beasley.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇