SUA impun sancțiuni oligarhiei de la Moscova: Vor suporta împreună și durerea

SUA impun sancțiuni oligarhiei de la Moscova: Vor suporta împreună și durerea

Președintele SUA, Joe Biden, consideră că Rusia a început invadarea Ucrainei și anunță primele sancțiuni impuse puterii de la Moscova. Sunt vizați oligarhii și familiile lor.

”Este începutul unei invazii a Rusiei în Ucraina, așa că voi începe să impun sancțiuni”, a spus președintele SUA, într-un discurs difuzat marți seară.

„Prima tranșă” de sancțiuni vizează instituții financiare din Rusia, datoria suverană și pe cei din conducerea țării, împreună cu familiile lor.

”Ei sunt implicați împreună în jocurile corupte ale politicii Kremlinului, așa că vor suporta tot împreună și durerea (provocată de sancțiuni - n.red.”, a spus Biden, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Președintele SUA avertizează că sancțiunile impuse Rusiei vor fi mult mai severe decât cele din 2014, după anexarea Crimeei.

”Iar dacă Rusia merge mai departe cu această invazie, noi suntem pregătiți să mergem mai departe cu sancțiunile”, a spus Biden.

El consideră că recunoașterea celor două autoproclamate republici din estul Ucrainei de către Putin reprezintă „o violare flagrantă a dreptului internațional” și a cerut „un răspuns ferm din partea comunității internaționale”.

Cine - Doamne, iartă-mă - crede Putin că-i dă lui dreptul să declare noi așa-zise țări pe teritoriul care aparține vecinilor?”, a mai spus Biden. (Who in the Lord’s name does Putin think gives him the right to...) ”Tocmai a anunțat că taie o mare bucată din Ucraina”, spune liderul de la Casa Albă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Președintele SUA a recunoscut că „apărarea libertății” va veni cu un preț și pentru americani, la ei acasă, refeindu-se la prețul gazelor naturale, însă a spus că va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că „are de suferit economia lor, nu a noastră”.

Biden a reiterat faptul că impunerea sancțiunilor este o măsură defensivă și că Statele Unite nu vor să se lupte cu Rusia.

„Sper că diplomația mai are o șansă”, a spus președintele american, însă Rusia va fi judecată de acum după fapte, nu după vorbe.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇