Germania și Franța au confiscat iahturile unor oligarhi ruși

Germania și Franța au confiscat iahturile unor oligarhi ruși

Un iaht în valoare de 600 de milioane de dolari aparţinându-i oligarhului rus Alişer Usmanov a fost confiscat de autorităţile germane în portul Hamburg.

Iahtul Dilbar se afla în şantierul companiei de construcţii navale Blohm+Voss pentru lucrări de reamenajare, anunţă Reuters şi Forbes.

Usmanov a cumpărat vasul de lux în 2016, cu 600 de milioane de dolari, de la constructorul german Lurssen, care a construit iahtul în mai mult de 52 de luni.

Iahtul de 15.917 tone are în mod normal un echipaj de 96 de persoane.

ADVERTISING

Vasul are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, două locuri amenajate pentru aterizarea elicopterelor, o saună, un salon de înfrumuseţare şi o sală de sport, precum şi 12 apartamente pentru eventualii oaspeţi.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 8-a zi de război în Ucraina

Și autoritățile franceze au anunțat că au confiscat un iaht deținut de Igor Sechin, directorul executiv al companiei petroliere de stat ruse Rosneft, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanțe francez.

ADVERTISING

„Mulțumim vameșilor francezi care pun în aplicare sancțiunile Uniunii Europene împotriva apropiaților guvernului rus”, a declarat ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇