Joe Biden spune că există indicii că Vladimir Putin este izolat şi a arestat consilieri

Joe Biden spune că există indicii că Vladimir Putin este izolat şi a arestat consilieri

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat, joi seară, că există informaţii, chiar dacă nu foarte solide, că omologul său rus, Vladimir Putin, ar fi „izolat” şi că ar fi dispus arestarea unor consilieri, în contextul tensiunilor cu Occidentul şi al crizei interne din cauza invaziei în Ucraina.

„Sunt multe speculaţii. (Vladimir Putin – n.red.) pare a fi, nu am o certitudine, dar pare a fi izolat şi există indicii că a demis sau a plasat în arest la domiciliu unii consilieri”, a declarat Joseph Biden într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că preşedintele Rusiei nu ar fi informat corect de către subalterni.

ADVERTISING

"Dar nu vreau să insist prea mult pe aceste lucruri în acest moment, nu avem dovezi foarte solide", a subliniat preşedintele Statelor Unite.

Kate Bedingfield, un purtător de cuvânt al Preşedinţiei SUA, a afirmat miercuri că există indicii că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi fost indus în eroare de comandanţii militari în legătură cu performanţele armatei ruse în Ucraina şi că unii consilieri nu i-au raportat exact efectele maisve ale sancţiunilor impuse de Occident.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇