Biden spune că Putin e dictator și tiran: Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu mai poate rămâne la putere. Kremlinul și Casa Albă reacționează (Video)

Biden spune că Putin e dictator și tiran: Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu mai poate rămâne la putere. Kremlinul și Casa Albă reacționează (Video)

Președintele american Joe Biden a susținut, la Varșovia, un discurs la finalul turneului său european. El s-a referit la Putin cu apelativele ”tiran” și ”dictator”, după ce anterior îl numise ”măcelar”.

Biden le-a cerut oamenilor să nu se teamă, citându-l pe Papa Ioan Paul, de origine polonez, și a spus că Putin trebuie înlăturat de la putere.

”În cele mai întunecate momente are loc cel mai mare progres. Cuvintele lui Papa Ioan Paul al Doilea sunt mai clare ca niciodată: să nu vă descurajați, să nu vă temeți.

ADVERTISING

Un dictator care dorește să recreeze un impreriu nu va șterge dragostea unui popor pentru libertate. Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia, pentru că oamenii liberi refuză să trăiască în întuneric, fără speranță.

Vom avea un viitor diferit, un viitor luminos, bazat pe principii democratice, speranță, lumină, decență, demnitate, oportunități și libertate. Dar, pentru numele Domnului, acest om nu mai poate rămâne la putere”, a spus Biden, în uralele mulțimii.

El s-a adresat rușilor, făcând diferența între ei și Putin, cel care a dorit acest război.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Voi, rușii, nu meritați acest război, doar voi puteți încheia acest război. (...) Trebuie să luptăm cu corupția care vine de la Kremlin și să le oferim rușilor o șansă reală”, a mai spus președintele american.

El a adăugat că SUA vor ajuta Europa să se elibereze din dependența energetică față de Rusia și a spus că lumea trebuie să se înarmeze cu putere și rezistență, pentru că lupta pentru libertate este continuă.

”Această luptă nu va fi câștigată în zile sau luni. Trebuie să ne întărim pentru lunga luptă pe care o avem în față”, a mai spus Biden.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 31 - Vezi desfășurarea evenimentelor

În timpul discursului președintelui american, rușii au lansat noi bombardamente asupra Liovului, oraș aflat la granița cu Polonia. Acțiunea a fost clar un mesaj pentru americani.

Amintim că vineri, Ministerul Apărării de la Moscova susținea că obiectivul principal e aproape atins, și anume eliberarea Donbasului. Liovul se află exact la polul opus față de Donbas.

President Biden Delivers Remarks on the United Efforts to Support the People of Ukraine

UPDATE 21:27 - La scurt timp, Casa Alba a venit cu o precizare, explicând că Biden nu a invocat o schimbare de regim.

”Președintele a subliniat că Putin nu poate fi lăsat să își exercite puterea asupra vecinilor sau regiunii. Nu discuta despre puterea lui Putin în Rusia sau despre o schimbare de regim”, a transmis un oficial al Casei Albe.

O reacție a venit și de la Kremlin după discursul lui Biden: ”Asta nu e ceva ce să decidă dl. Biden. Este doar dorința poporului Federației Ruse”, a transmis Dmitri Peskov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇