Biden spune că Putin e cu spatele la zid şi va folosi arme biologice sau chimice. Preşedintele dezminte că şi americanii ar avea aşa ceva în Europa

Biden spune că Putin e cu spatele la zid şi va folosi arme biologice sau chimice. Preşedintele dezminte că şi americanii ar avea aşa ceva în Europa

Acuzaţiile Rusiei cum că Kievul are arme biologice şi chimice sunt false şi arată că preşedintele rus Vladimir Putin are în vedere folosirea acestor arme în războiul împotriva Ucrainei, susţine Joe Biden.

“Putin este cu spatele la zid şi acum vorbeşte despre noi, inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat.

Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina.

Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a spus Biden, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Moscova a acuzat recent SUA că deţin arme chimice şi biologice în Europa. "Este pur şi simplu fals. Vă garantez", a insistat Biden, în cursul unei reuniuni cu şefii unor companii americane la Washington.

Joe Biden a precizat că utilizarea unor astfel de arme expune Rusia unor măsuri de retorsiune "severe" din partea ţărilor occidentale, fără să precizeze natura lor.

Vladimir Putin "ştie că vor exista consecinţe severe datorită frontului unit al NATO", a precizat Biden.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a amintit că l-a avertizat pe omologul său rus cu un răspuns puternic american în caz de atacuri cibernetice împotriva infrastructurilor vitale ale Statelor Unite ale Americii. "Am avut o discuţie lungă referitor la consecinţe dacă se angajează" în atacuri cibernetice, a declarat Biden, referindu-se la summit-ul cu Putin de anul trecut de la Geneva.

ADVERTISING

În ultimul timp, s-a tot vorbit despre arme chimice. Rușii spun că le are și le va folosi Ucraina, în vreme ce SUA, Marea Britanie și Guvernul de la Kiev se tem că va fi exact invers.

Război în Ucraina, Ziua 27 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇