Casa Albă avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina

Casa Albă avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a avertizat, miercuri, că Rusia ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina, iar Marea Britanie susține că Rusia a confirmat utilizarea de rachete termobarice pe parcursul invaziei declanșate acum două săptămâni.

“Am luat notă de afirmaţiile false ale Rusiei cu privire la presupuse laboratoare americane pentru arme biologice şi dezvoltare de arme chimice în Ucraina. Am văzut şi oficiali chinezi vorbind despre aceste teorii conspiraţioniste. Aceasta este evident o strategie a Rusiei pentru a încerca să justifice atacul său premeditat, neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei.

ADVERTISING

Acum că Rusia a făcut aceste afirmaţii false şi China se pare că a susţinut această propagandă, ar trebui să fim cu toţii atenţi la Rusia, care ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina sau să creeze o operaţiune sub drapel fals folosindu-le”, a notat Jen Psaki pe Twitter.

Război în Ucraina. Ziua 15 - desfășurarea evenimentelor

Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Rusia a confirmat că a folosit rachete termobarice în Ucraina, cu efect devastator, informează Ministerul Britanic al Apărării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Ministerul rus al Apărării a confirmat că a folosit sistemul de armament TOS-1A în Ucraina. TOS-1A folosește rachete termobarice, având efecte incendiare și explozive”, arată un mesaj al ministerului britanic, pe Twitter, relatează Digi24.

Război în Ucraina. Ziua 15 - desfășurarea evenimentelor

Joi are loc în Turcia întâlnirea dintre ministrii de Externe ai Ucrainei și Rusiei, o premieră de la declanșarea războiului inițiat de regimul Putin.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇