Biden avertizează că Rusia ar putea lansa atacuri cibernetice asupra SUA

Biden avertizează că Rusia ar putea lansa atacuri cibernetice asupra SUA

Preşedintele american Joe Biden a îndemnat luni companiile din sectorul privat să se protejeze în faţa unor eventuale atacuri informatice întreprinse de Rusia ca răspuns la sancţiunile occidentale impuse împotriva Moscovei pentru ofensiva sa în Ucraina.

„Îi îndemn pe partenerii noştri din sectorul privat să-şi întărească imediat securitatea cibernetică”, a scris preşedintele SUA într-un comunicat difuzat de Casa Albă, informează AFP şi Reuters.

"Administraţia mea reiterează aceste atenţionări, bazându-se pe date în constantă creştere ale serviciilor de informaţii conform cărora statul rus ia în considerare diferite piste de potenţiale atacuri cibernetice", se spune în comunicat.

ADVERTISING

Atacurile informatice se înscriu în "manualul de strategie" ce ghidează statul rus, a insistat Joe Biden, potrivit căruia astăzi "este crucial să se accelereze sarcina de întărire a securităţii noastre informatice interne".

Război în Ucraina, Ziua 26 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Potrivit Casei Albe, ar putea fi vizate infrastructuri esenţiale, majoritatea operate şi deţinute de sectorul privat american.

"Trebuie să facem atâtea pentru a obţine siguranţa că am închis toate porţile de intrare digitale, în special cea a serviciilor capitale pe care contează americanii", a confirmat Anne Neuberger, responsabilă a administraţiei americane însărcinată cu probleme de securitate cibernetică.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇