Rusia spune că relaţiile cu SUA sunt în pragul colapsului, după ce Biden l-a numit pe Putin ”criminal de război”

Rusia spune că relaţiile cu SUA sunt în pragul colapsului, după ce Biden l-a numit pe Putin ”criminal de război”

Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat, luni, că l-a convocat pe ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, să îi transmită că declaraţiile preşedintelui Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin au dus relaţiile bilaterale în pragul colapsului.

Preşedintele Biden a afirmat săptămâna trecută că Putin este un ”criminal de război” pentru că a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina, relatează Reuters.

”Astfel de declaraţii ale preşedintelui american, nedemne de un om de stat cu un rang atât de înalt, pun relaţiile ruso-americane în pragul rupturii”, se arată într-un comunicat al ministerului.

ADVERTISING

Kremlinul a descris anterior remarcile preşedintelui SUA la adresa lui Putin drept ”insulte personale”.

Război în Ucraina, Ziua 26 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Ministerul rus de Externe i-a mai comunicat lui Sullivan că acţiunile ostile împotriva Rusiei vor primi un ”răspuns decisiv şi ferm”.

Rusia a trimis zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce a numit o operaţiune specială pentru a slăbi capacităţile militare ale vecinului său sudic şi pentru a elimina persoanele pe care le-a numit naţionalişti periculoşi.

ADVERTISING

Forţele ucrainene au afişat o rezistenţă puternică împotriva forţelor ruse, iar Occidentul a impus sancţiuni drastice Moscovei pentru a o forţa să se retragă din Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇