Ambasada SUA: Ruşii au ucis 10 ucraineni, în timp ce stăteau la coadă la pâine

Ambasada SUA: Ruşii au ucis 10 ucraineni, în timp ce stăteau la coadă la pâine

Trupele rusești au împușcat mortal, miercuri, 10 ucraineni care stăteau la coadă la pâine în Chernihiv. Apărută pe rețelele sociale, informația a fost preluată și de Ambasada SUA la Kiev.

”Astăzi, forțele rusești au tras și au omorât 10 oameni care stăteau la coadă la pâine în Chernihiv. Aceste atacuri oribile trebuie să înceteze. Luăm în considerare toate opțiunile posibile pentru a ne asigura că orice crimă atroce comisă în Ucraina va fi pedepsită”, se arată într-o postare pe Twitter a Ambasadei SUA în Ucraina.

ADVERTISING

Un video localizat în spațiu de CNN confirmă că o bombă sau o rachetă a lovit un grup de persoane în această dimineață, iar un reporter aflat în zonă a transmis că cel puțin 10 oameni au murit în urma atacului, relatează The Guardian, care citează The Kiev Independent.

Imagini de la fața locului au fost postate pe Twitter și Facebook, dar sunt greu de privit, chiar dacă au fost blurate.

Război în Ucraina, Ziua 21 - Vezi desfășurarea evenimentelor

În timpul discursului susţinut miercuri în Congresul SUA, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a oprit brusc pentru a reda un videoclip pregătit de guvernul său, menit să convingă și mai mult Occidentul că e nevoie să intervină și să oprească urgent războiul declanșat de regimul Putin.

ADVERTISING

Videoclipul conține imagini ale morții, inclusiv cu cadavrele copiilor. Dar și imagini cu copii răniți grav, în timp ce medicii încearcă să le salveze viața în spital.

Președintele Ucrainei a cerut sprijin direct în Congresul Statelor Unite, iar discursul său a fost aplaudat la scenă deschisă. Un demers similar a făcut Zelenski și în Parlamentul European, dar și în cel de la Londra.

De asemenea, procurorul general al Ucrainei a anunțat miercuri că 103 copii au fost uciși de ruși de la declanșarea invaziei și până azi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇