Încă un primar şi un viceprimar au fost răpiţi în Ucraina de invadatorii ruși. Kuleba face apel la organizațiile internaționale

Încă un primar şi un viceprimar au fost răpiţi în Ucraina de invadatorii ruși. Kuleba face apel la organizațiile internaționale

Oleksandr Yakovlev (foto), primarul orașului-port Skadovsk, a fost răpit de invadatorii ruși, împreună cu viceprimarul Iuri Paliuk, relatează presa locală, informația fiind preluată și de ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

”Statele occidentale și organizațiile internaționale trebuie să ceară Rusiei eliberarea imediată a tuturor oficialilor ucraineni răpiți!”, a făcut apel pe Twitter Dmitro Kuleba, citat de The Guardian.

Conform unor imagini postate pe Twitter de Radio Europa Liberă, locuitorii orașului au ieșit în stradă pentru a protesta față de răpirea celor doi aleși locali.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 21 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Primul primar răpit de militarii ruși a fost cel al orașului Melitopol, Ivan Fedorov, care a și fost înlocuit de trupele ocupante cu o consilieră locală, spre stupoarea șefului diplomației europene, Josep Borell, care a acuzat Rusia că încearcă să instaleze "structuri guvernamentale alternative ilegitime" în Ucraina, "ţară suverană".

Al doilea primar despre care se știe că a fost răpit este Yevhen Matveiev, primarul orașului Dniprorudne, dispărut duminică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De fiecare dată localnicii au ieșit în stradă să protesteze și să ceară eliberarea celor pe care îi aleseseră prin vot democratic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇