Protest la Melitopol: Sute de oameni cer rușilor eliberarea primarului (Video)

Protest la Melitopol: Sute de oameni cer rușilor eliberarea primarului (Video)

Câteva sute de oameni au protestat în fața primăriei orașului Melitopol, din sudul Ucrainei, și cer forțelor ruse să îl elibereze pe edilul Ivan Fedorov.

„Libertate pentru primar” și „Fedorov”, a scandat mulțimea, potrivit unui scurt videoclip al televiziunii de stat ucrainene postat pe pagina sa de Facebook.

Oameni s-au adunat în fața clădirii ocupate de ruși cerând eliberarea oficialului.

Vineri au apărut imagini cu soldați ruși care îl răpesc pe Fedorov din clădirea primăriei. Ministerul de Externe ucrainean a calificat acțiunea drept „crimă de război”.

ADVERTISING

Ulterior, procurorul regional de la Luhansk, susținut de Rusia, a declarat că primarul a comis infracțiuni de terorism și că este cercetat.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut eliberarea primarului din Melitopol, acuzând Rusia că acţiunile sale vor echivala cu ale teroriştilor ISIS.

”Acţiunile invadatorilor ruşi vor echivala cu acţiunile teroriştilor ISIS. Toată ţara a văzut că Melitopol nu s-a predat invadatorilor. (…) Ucraina cere eliberarea imediată a primarului din Melitopol şi garantarea securităţii tuturor conducătorilor comunităţilor din întreaga ţară (…) Dacă ”, a spus Zelenski.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇