Rușii au bombardat un spital oncologic din Nikolaiev: ”Doar un tâmpit îi poate ataca pe cei slabi”

Rușii au bombardat un spital oncologic din Nikolaiev: ”Doar un tâmpit îi poate ataca pe cei slabi”

Trupele ruse au bombardat un spital regional de oncologie din orașul Nikolaiev, din sudul Ucrainei, a declarat șeful Autorității Regionale de Sănătate a orașului, Maksym Beznosenko.

„Doar un tâmpit îi poate ataca pe cei slabi. Aceia sunt pacienții noștri. Chiar acum, acești monștri au bombardat spitalul de oncologie. Un spital care oferă îngrijiri pacienților cu cancer din toată regiunea Nikolaiev

Dacă ura împotriva inamicului se uneşte - suntem deja cea mai unită naţiune din lume. Dacă Rusia vede pacienții cu cancer ca pe un adversar egal care reprezintă o amenințare, nu este doar bolnavă, este deja în agonie. Și acesta este singurul lucru care ne poate înveseli în astfel de circumstanțe”, a spus el.

ADVERTISING

Potrivit lui Beznosenko, atacul nu a provocat pagube semnificative. „Continuăm să muncim”, a adăugat el.

Zeci de locuințe, școli și spitale au fost lovite până acum în Ucraina. Vineri, forțele ruse au lovit un spital de psihiatrie din Harkov. Guvernatorul regiunii a catalogat atacul drept o crimă de război și a spus că 330 de pacienți se aflau internați, unii imobilizați la pat sau în scaune cu rotile.

Rușii au bombardat și maternități din Mariupol, Jîtomîr și Saltivka.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇