Procuror general: 103 copii au fost uciși în Ucraina după invazie. ONU să ia măsuri imediat

Procuror general: 103 copii au fost uciși în Ucraina după invazie. ONU să ia măsuri imediat

Procurorul general din Ucraina a anunțat miercuri că, de la declanșarea războiului de către Rusia, 103 copii și-au pierdut viața în această țară invadată la decizia regimului Putin.

De asemenea, invadatorii ruși au bombardat peste 400 de instituții de învățământ din Ucraina, iar 59 dintre acestea au fost distruse, a mai scris procurorul general, Irina Venediktova, într-o postare pe Facebook.

Mai mult, numărul copiilor uciși de ruși ar putea crește, ținând cont că în zonele fierbinți ale războiului și în teritoriile ocupate temporar este foarte dificil de ajuns și de inspectat starea populației locale, susține sursa citată.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 21 - Vezi desfășurarea evenimentelor

”Este important ca instituțiile specializate ale ONU să ia imediat decizia desemnării unei misiuni care să constate violarea drepturilor copiilor în condițiile conflictului armat din Ucraina”, a mai scris Irina Venediktova pe Facebook.

Російська війна проти українських дітей - 103 загинуло і більше 100 поранено Загарбники вбивають щойнайменше 5 наших...

Publicată de Ірина Венедіктова pe Miercuri, 16 martie 2022

Luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă anunța oficial că aproape 30.000 de copii ucraineni s-au refugiat în România, aproape 100 au murit în localitățile bombardate de ruși.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, Ministerul Familiei a informat marți că de la începutul războiului din Ucraina, 460 de copii proveniți din centre de plasament au ajuns în România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇