Biden spune că Putin e criminal de război. Kremlinul răspunde dur (Video)

Biden spune că Putin e criminal de război. Kremlinul răspunde dur (Video)

Președintele american Joe Biden l-a numit miercuri pe președintele Vladimir Putin criminal de război, într-o zi în care Tribunalul de la Haga a ordonat Rusiei să oprească imediat invazia Ucrainei, dar rușii au continuat bombardarea civililor.

După o declarație de presă, o jurnalistă îl întreabă dacă în acest moment poate să afirme că Putin este criminal de război. Biden răspunde nu și merge mai departe.

Însă apoi se întoarce pentru clarificări.

„M-ai întrebat dacă îl numesc pe Putin criminal de război? Oh, cred că este un criminal de război”, a spus președintele american.

ADVERTISING

Momentul a primit rapid o replică de la Moscova. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis o reacție oficială.

”Considerăm inacceptabilă și de neiertat o asemenea retorică a șefului de stat, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni în lume”, a spus Peskov, citat de Meduza.io.

Biden calls Putin a 'war criminal'

Război în Ucraina, Ziua 21 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Senatul Statelor Unite a adoptat, marţi, în unanimitate, o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus, Vladimir Putin, drept criminal de război, o demonstraţie rară de unitate în Congresul profund divizat.

Rezoluţia a fost introdusă de senatorul republican Lindsey Graham şi susţinută de senatorii ambelor partide, relatează Reuters.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇