Aliații lui Putin cer referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea în Rusia

Aliații lui Putin cer referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea în Rusia

La doar câteva ore de când Rusia a fost exclusă din Consiliul Europei, Partidul Liberal Democrat din Rusia a propus inițierea unui referendum referitor la reintroducerea pedepsei cu moartea.

PLD e condus de Vladimir Zhirinovski, unul dintre principalii și vechii susținători ai lui Putin.

În motivare, inițiatorii spun că pedepasa capitală e aplicată ”peste tot în afara Uniunii Europene: în SUA, China, India, Japonia, Egipt și alte 47 de state”.

”Aceasta este o chestiune sensibilă și Partidul Liberal Democratic poate iniția acest referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cele mai grave infracțiuni. De exemplu, corupție la scară mare, violarea copiilor, crime comise în moduri sofisticate, terorism etc. Cetățenii ruși sunt suficient de maturi să ia o decizie atât de importantă ca aceasta”, consideră inițiatorii, potrivit Meduza.iu.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 21 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a decis miercuri, într-o şedinţă extraordinară, excluderea Rusiei din această organizaţie paneuropeană, după 26 de ani de apartenenţă.

Marţi seară, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat în unanimitate un aviz conform căruia Federaţia Rusă nu mai poate fi stat membru al organizaţiei. Cu câteva ore înainte, Rusia informase că se retrage din Consiliul Europei şi că denunţă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇