Miliardarul Rinat Ahmetov anunță că a rupt orice legătură cu Rusia: "Putin e un criminal de război"

Miliardarul Rinat Ahmetov anunță că a rupt orice legătură cu Rusia: "Putin e un criminal de război"

Miliardarul Rinat Ahmetov, patronul clubului de fotbal Șahtior Donetsk, a anunțat că a rupt orice legătură cu Rusia și că nu mai are nicio afacere în această țară.

Ahmetov susține că nu mai are nicio afacere în Rusia și nici măcar active în această țară pe care o prezintă ca fiind agresoare.

"Rusia este un stat agresor și Putin este un criminal de război deoarece Ucraina mereu a fost o țară pacifistă și nu a atacat pe nimeni. Acum, orașele și infrastructura noastră sunt distruse, civilii mor și suferă. Orice contact cu Rusia s-a rupt! Controlul asupra afacerilor de acolo este pierdut. Acum nu am niciun interes și nici active acolo", a spus Ahmetov pentru Epravda.

ADVERTISING

De asemenea, Ahmetov a menționat că sprijină armata Ucrainei în această perioadă în care Rusia a invadat țara.

"Ajut Ucraina și armata pentru a apăra suveranitatea țării noastre și să câștige, iar pe ucraineni îi ajut să reziste", a mai spus Ahmetov.

Averea lui Rinat Ahmetov este estimată de Forbes la 5.7 miliarde de dolari. Despre el, presa internațională a scris că a avut strânse legături cu Rusia și și-a clădit o bună parte din avere pe seama acestora.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇