După Peskov, și Kadîrov îl atacă pe consilierul lui Putin care a anunțat retragerea trupelor și îi ridică ode ”comandantului suprem”

După Peskov, și Kadîrov îl atacă pe consilierul lui Putin care a anunțat retragerea trupelor și îi ridică ode ”comandantului suprem”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că Vladimir Medinski, consilierul lui Putin care a participat la negocierile de la Istanbul, a făcut o greșeală când a anunțat acordul de pace.

”Noi nu vom face nicio concesie, dl. Medinski e cel care a greșit. Nu trebuie să vă faceți griji, avem propriul comandant, comandantul suprem care privește cu 100 de ani în viitor. Și dacă voi credeți că va abandona ce a început în modul în care ne este prezentat astăzi, să știți că nu se va întâmpla așa ceva”, a spus Kadîrov, într-un nou mesaj video, potrivit Meduza.io.

ADVERTISING

Marți, Medinski a anunțat că negocierile de la Istanbul au fost constructive și că Rusia, ca un semn de bună-voință, își retrage în Donbas trupele de lângă Kiev și Cernihov. Consilierul lui Putin a insistat că au fost făcuți pași importanți și a anunțat și că a propus o întâlnire Zelenski-Putin, deși până atunci Kremlinul a tot repetat că așa ceva nu-și are rostul.

Faptul că ceea ce a spus Medinski nu s-a întâmplat este clar miercuri, când vedem că nu doar că nu s-au retras, dar trupele ruse au bombardat continuu Cernihivul și au reluat și ofensiva asupra Kievului. De altfel, purtătorul de cuvânt al Lui Peskov, Dmitri Medvedev, a spus astăzi că negocierile dintre delegaţiile rusă şi ucraineană de marţi de la Istanbul nu au dus la „nimic foarte promiţător” şi la „niciun progres”. Peskov a cerut să nu se mai facă publice rezultatele negocierilor, pentru că situația este fluidă.

ADVERTISING

În ce-l privește pe Kadîrov, supranumit ”Măcelarul de la Groznîi”, acesta chiar în timpul negocierilor a făcut un apel pentru oprirea lor.

Liderul cecen a spus că ele nu au niciun rost, pentru că rușii ”vor termina ce au început” și vor distruge ”banderiștii, naziștii și sataniștii!”.

Amintim că Kadîrov abia a fost promovat în rang în cadrul armatei ruse de Vladimir Putin.

Război în Ucraina, Ziua 35 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇