Biden avertizează că un nou atac la aeroportul Kabul este foarte probabil în următoarele 24-36 de ore

Biden avertizează că un nou atac la aeroportul Kabul este foarte probabil în următoarele 24-36 de ore

Preşedintele american Joe Biden a avertizat sâmbătă că un nou atac la aeroportul din Kabul este ”foarte probabil” în următoarele 24-36 de ore.

El a adăugat că raidul cu dronă efectuat vineri de armata SUA care a ucis în Afganistan doi membri ai grupării Stat Islamic nu este ultimul, relatează agenţiile internaţionale de presă.

''Situaţia la faţa locului rămâne extrem de periculoasă şi ameninţarea unui atac terorist contra aeroportului este în continuare ridicată'', a menţionat liderul de la Casa Albă într-un comunicat, după o întâlnire cu consilierii săi de securitate.

”Comandanţii noştri m-au infiormat că un atac este foarte probabil în următoarele 24 până la 36 de ore. I-am instructat să ia orice măsură posibilă pentru a prioritiza protecţia forţelor” americane, a atenţionat Biden.

13 militari americani au fost ucişi joi într-un atac sinucigaş în zona aeroportului din Kabul, revendicat de gruparea Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K).

Promisiunea lui Biden

Referindu-se la atacul cu dronă de vineri, preşedintele SUA a asigurat că ”acest raid nu a fost ultimul”. ”Vom continua să vânăm orice persoană implicată în acest atac odios şi să o facem să plătească”, promite Joe Biden.

Trupele americane şi-au început retragerea de pe aeroportul din Kabul, a anunţat sâmbătă Pentagonul, în timp ce operaţiunea internaţională de evacuare din capitala afgană este pe sfârşite.

Citește și:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇