Avocatul Poporului cere primăriilor de sector şi PMB să comunice măsurile pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă și căldura

Avocatul Poporului cere primăriilor de sector şi PMB să comunice măsurile pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă și căldura

Avocatul Poporului s-a autosesizat şi a cerut primăriilor de sector şi Primăriei Municipiului Bucureşti să comunice măsurile imediate dispuse pentru rezolvarea problemelor legate de furnizarea apei calde şi căldurii în Capitală.

”Având în vedere că problema lipsei apei calde şi a căldurii reprezintă o chestiune de sănătate publică, mai ales că România se confruntă cu lupta împotriva virusului COVID-19, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020.

Astfel, au fost efectuate demersuri la toate  primăriile de sector, precum şi la Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a ne comunica măsurile imediate dispuse, în vederea asigurării condiţiilor de trai normale în case în această iarnă, întrucât anotimpul rece s-a instalat deja”, anunţă marţi instituţia.

AP precizează că a luat cunoştinţă din numeroase articole de presă despre lipsa apei calde şi a căldurii în toate sectoarele din Bucureşti.

Rezultatele demersului vor fi făcute publice.

Timișoara o ia pe urmele Bucureștiului? Ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură, din cauza datoriilor societăţii de termoficare. Află reacția primarului Dominic Fritz

Gabriela Firea vs. Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis la sfârşitul săptămânii trecute că actuala administraţie va putea fi evaluată "punctual şi în timp" în ceea ce priveşte îmbunătăţirile aduse după "dezastrul" făcut de fostul edil, Gabriela Firea, şi că va face tot ce este posibil pentru a rezolva problema termoficării.

"Ca să fie foarte clar, Gabriela Firea este sursa frigului din apartamentele dumneavoastră. (...) Nu am promis miracole, ci administraţie onestă şi eficientă", afirmă Dan.

În replică, fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a catalogat drept "o declaraţie făcută la disperare” postarea lui Nicuşor Dan, despre care afirmă că este numit de bucureşteni ”Friguşor”.

Ea susţine că motivul pentru care nu se livrează agent termic şi apă caldă în aproximativ 4.000 de blocuri din Bucureşti este defectarea unei turbine la un CET, la care Guvernul ar fi trebuit să realizeze reviziile în vară. "Dumnealui vrea să apere Guvernul şi se înfundă, până la urmă, chiar pe domnia sa”, spune Firea despre actualul primar general.

De asemenea, premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat că va fi alocată o sumă PMB pentru a spori capacitatea echipelor de mentenanţă şi reparaţii la reţeaua de termoficare, iar în acest fel să fie scurtat timpul în care locuitorii Capitalei nu au apă caldă şi căldură.

Citește și: