O zonă din Bucureşti nu are apă caldă și căldură de 3 săptămâni. Care e explicația și când s-ar putea rezolva problema

O zonă din Bucureşti nu are apă caldă și căldură de 3 săptămâni. Care e explicația și când s-ar putea rezolva problema

Mulţi bucureșteni din Sectorul 6 au rămas fără apă caldă și căldură în urmă cu aproape 3 săptămâni.

În tot acest timp, Termoenergetica SA le-a comunicat oamenilor că problema se va rezolva în câteva zile. Dar, din păcate, acest lucru nu s-a mai întâmplat nici până astăzi.

Iată de ce spune compania municipală de termoficare că s-a ajuns în această situație și când se vor rezolva problemele.

Compania Municipală Termoenergetica SA publică zilnic pe propriul site o listă a consumatorilor (locuințe și instituții) cărora nu le furnizează apă caldă și căldură din cauza unor avarii.

ADVERTISING

De regulă, un consumator n-ar trebui să figureze pe această listă mai mult de 48 de ore. Doar în cazul unor probleme majore reparația unei avarii și reluarea furnizării apei calde și căldurii durează mai mult de atât, potrivit Termoenergetica SA.

Ei bine, 21 de blocuri de pe câteva străzi din Sectorul 6 – mai exact străzile Cătinei, Tufănelelor, Părăluțelor și Piscul Crăsani – n-au apă caldă de aproape 3 săptămâni.

În unele zile, Termoenergetica anunța, pe lista cu avarii, doar oprirea apei calde. Ulterior, s-a comunicat și întreruperea încălzirii în respectivele blocuri.

Chiar dacă încă nu e ger, pentru oamenii din zonă nevoiți să se spele la lighean, această perioadă a fost, cu siguranță, una de coșmar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai ales că Termoenergetica tot comunică faptul că problema se va rezolva de la o zi la alta. Ulterior, termenul de remediere comunicat se prelungește, iar oamenii rămân tot fără apă caldă și căldură.

SpotMedia.ro a întrebat Compania Municipală Termoenergetica SA ce se întâmplă cu rețeaua din zona respectivă și de ce oamenii au rămas de atâta timp fără apă caldă și fără căldură.

Iată ce ne-a răspuns compania.

Termoenergetica: Imediat ce terminam o reparație, trebuia să începem alta

Termoenergetica SA ne-a răspuns că, în realitate, problemele din zonă sunt chiar mai vechi și mai complicate decât ne-am gândit noi, inițial.

ADVERTISING

Pe lista curentă de avarii este menționată întreruperea furnizării serviciilor pe 24 octombrie. Dar de fapt furnizarea se întrerupsese ceva mai demult.

Intrerupere-ACC-INC-Sectorul-6

”Cele două puncte termice care deservesc imobilele amplasate pe străzile menționate mai sus au fost închise în data de 19 octombrie 2020 pentru executarea unor lucrări de înlocuire a unui tronson de conductă de către o firmă terță, cu care compania a încheiat contact pentru lucrări de reparații.

Este foarte important de subliniat că, inițial, lucrarea a avut în vedere înlocuirea racordului primar aferent punctelor termice, în mod etapizat, cu întreruperi în furnizarea agentului termic de maxim 48 de ore.

În teren, odată cu desfășurarea efectivă a lucrărilor, după decopertare, s-a constatat faptul că porțiunea de conductă nu putea asigura realizarea racordului și implicit funcționarea punctului termic.

Astfel, termenele avansate inițial au fost afectate de situația existentă în teren la începerea lucrărilor.

(...) la stabilirea unei lucrări nu poate fi previzionată starea efectivă a conductelor aflate în galerie. De aceea, termenele sunt estimative, ele fiind stabilite pe măsură ce sunt descoperite elementele din teren”, a transmis Termoenergetica SA.

Pe 23 octombrie – deci după 5 zile în care oamenii au păzit degeaba robinetele de apă caldă – s-au făcut manevrele necesare reluării furnizării. Doar că n-a fost să fie! Iar coșmarul oamenilor s-a prelungit.

”După finalizarea lucrărilor, a manevrelor de deschidere și alimentare cu agent termic a celor două puncte termice și după încărcarea instalației (23 octombrie), s-a produs o alta avarie pe o altă porțiune a aceluiași tronson.

Astfel, în data de 24 octombrie s-a reînchis tronsonul pentru remedierea avariei. După finalizarea lucrărilor de reparație, în data de 28 octombrie, a fost repus in funcţiune circuitul de agent termic primar pentru primul punct termic.

În aceeaşi zi, muncitorii au constatat faptul ca o porţiune semnificativă de conductă care deservea cel de-a doilea punct termic era serios deteriorată (250 de metri liniari) si s-a decis înlocuirea acesteia.

Termenul estimat inițial a fost 3 noiembrie, însă acesta a fost prelungit din cauza complexității intervenției până în data de 6 noiembrie.

Astfel, în cursul zilei de vineri, vor fi finalizate lucrările și va fi reluată furnizarea agentului termic pentru încălzire și apă caldă”, a transmis Termoenergetica SA la solicitarea SpotMedia.ro.

Rămâne să aflăm dacă, într-adevăr, problema oamenilor se va rezolva în sfârșit, după atâta timp.

Citește și:

Nicuşor Dan: Toată lumea va avea căldură şi apă caldă, dar o să avem câteva sute de avarii

Peste 250 de imobile din trei sectoare ale Capitalei nu au apă caldă

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei: În 2 ani nu vor mai fi mari probleme cu apa caldă. Cum are de gând să pună 300 km de ţeavă elastică și cum a reacționat Gabriela Firea


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇