Primarul Sectorului 2, despre lipsa de apă caldă şi căldură: Sistemul de distribuție e complet ciuruit. Pierderile zilnice sunt de 48.000.000 de litri pe București

Primarul Sectorului 2, despre lipsa de apă caldă şi căldură: Sistemul de distribuție e complet ciuruit. Pierderile zilnice sunt de 48.000.000 de litri pe București

Noul primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță că pierderile de apă din rețeaua de termoficare sunt foarte mari în București, mai ales în sectorul pe care îl conduce.

În câteva zile urmează să fie pornită și a treia pompă de la CET Sud, așa că cetățenii ar putea primi în curând apă caldă în calorifere, spune edilul.

Primele schimbări făcute de noua administraţie USR de la Sectorul 2

”CET Pipera și Titan, care asigurau cândva termoficarea Sectorului 2, sunt dezafectate de mulți ani. Azi, noi primim agent termic doar de la CET Sud.

ADVERTISING

Am vorbit cu cei de la Termoenergetica și am aflat că acum funcționează cu două din trei pompe. În câteva zile vor porni și a treia pompă. Cu toate în funcțiune avem șanse mai bune ca apa caldă să ajungă și în casele oamenilor, dar problema nu se va rezolva. Situația reală de care am vorbit deja de multe ori e că sistemul de distribuție e complet ciuruit. Pierderile zilnice sunt de 48.000.000 litri pe București, respectiv 13.200.000 litri în Sectorul 2.

Nu e apă pe Dâmbovița cât să acopere volumul pierderilor și să ajungă apa acolo unde contează, în caloriferele din casele locuitorilor din Sectorul 2. E un dezastru care s-a perpetuat din administrație în administrație de zeci de ani. Sunt sigur că primarul Nicușor Dan va dezlega acest subiect, dar va necesita timp”, a scris primarul pe contul său de Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nicuşor Dan: Toată lumea va avea căldură şi apă caldă, dar o să avem câteva sute de avarii

Va fi o iarnă grea

Totuși, Mihaiu punctează că ”va fi o iarnă grea” și că se va opera la ”nivel de supraviețuire”. Însă în aceste momente se caută soluții.

”Conform discuțiilor pe care le-am avut cu cei de la Termoenergetica, se caută soluții să putem opera la un "nivel de supraviețuire" ca iarna trecută. Le-am cerut să mă țină la curent cu situația din Sectorul 2 să vă pot informa exact.

Nu o să vă mint. Va fi o iarnă grea, dar se face tot ce e posibil să trecem cât se poate de bine prin ea. Vă țin la curent”, se mai arată în postare.

ADVERTISING

CET Pipera și Titan, care asigurau cândva termoficarea Sectorului 2, sunt dezafectate de mulți ani. Azi, noi primim...

Posted by Radu Mihaiu on Tuesday, November 10, 2020

Vezi și:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇