Noul primar al Sectorului 2 a obținut în instanță anularea taxei de habitat

Noul primar al Sectorului 2 a obținut în instanță anularea taxei de habitat

Radu Mihaiu, noul primar al Sectorului 2, a anunțat că magistrații Curții de Apel București au decis joi, definitiv, anularea taxei de habitat impusă de fostul edil PSD Mihai Toader.

Potrivit portalului instanțelor, acțiunea fusese depusă de USR Sector 2 în noiembrie anul trecut.

”Am câștigat procesul privind taxa de habitat. Una din cele mai nocive taxe introduse de vechea administrație a fost anulată de către instanță. Pentru cetățenii Sectorului 2 și pentru bunul simț este o victorie uriașă. Pentru primarul Sectorului 2, din punct de vedere administrativ, urmează multe nopți nedormite”, a anunțat Mihaiu pe Facebook.

ADVERTISING

El le mulțumește actualilor și foștilor consilieri locali care au participat activ la acest proces.

”Lupta de 2 ani de zile a USR Sector 2 s-a dovedit corectă și eforturile au meritat. E clar că a venit cu adevărat timpul schimbării!”, conchide Radu Mihaiu.

Am câștigat procesul privind taxa de habitat. Una din cele mai nocive taxe introduse de vechea administrație a fost...

Posted by Radu Mihaiu on Thursday, October 29, 2020
ADVERTISING

Povestea taxei de habitat și domnia Supercom asupra Sectorului 2

Taxa de habitat a fost impusă în martie 2019 pentru locuitorii Sectorului 2 din Capitală. A fost cea mai mare taxă de gunoi din țară, bucureștenii trebuind să plătească 159 de lei pe an, cu reducere de 39 de lei dacă făceau colectare separată.

Operatorul de salubritate pentru sector este Supercom SA de mai bine de 15 ani, firma fiind deținută de un fost senator PSD.

În primele 5 luni de la impunerea taxei, la bugetul local fuseseră strânși 6,4 milioane de lei, însă în conturile Supercom ajunseseră 19,7 milioane de lei, de trei ori suma încasată de autorități.

ADVERTISING

Consilierii USR au depus numeroase acțiuni, la un moment dat ajungându-se inclusiv ca Primăria Sectorului 2 să fie obligată printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție să organizeze o licitație pentru serviciul de salubrizare. Sentința a fost însă ignorată de autorități.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇