Au fost aleși viceprimarii Sectorului 2. Noul edil Radu Mihai a acuzat fricțiuni din partea PSD în prima şedinţă de consiliu

Au fost aleși viceprimarii Sectorului 2. Noul edil Radu Mihai a acuzat fricțiuni din partea PSD în prima şedinţă de consiliu

Adrian Costache (PNL) şi Alexandra Chirilă (USR-PLUS) au fost aleşi viceprimari ai Sectorului 2, în cadrul şedinţei Consiliului Local de joi.

Fiecare dintre ei a fost ales cu câte 17 voturi.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Totodată, Adrian Costache a fost desemnat viceprimarul care va prelua atribuţiile primarului, în situaţia în care acesta nu şi le poate exercita.

Sunt onorat de votul dat de noua majoritate PNL-USR-PLUS-PMP, pentru funcția de viceprimar PNL al Sectorului 2 al…

Posted by Adrian Costache on Thursday, November 5, 2020

De asemenea, a fost adoptat un proiect privind înfiinţarea unui post de administrator public în Primăria Sectorului 2.

Primele schimbări făcute de noua administraţie USR de la Sectorul 2

S-au votat comisiile de specialitate

Nu în ultimul rând, s-au votat comisiile de specialitate.

Anterior votării comisiilor, consilierul local PSD Lenuţa Popescu a menţionat că grupul PSD a depus un amendament privind proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Radu Mihaiu referitor la comisiile de specialitate, precizând că nu este de acord cu denumirile şi domeniile pe care le-a propus edilul şi nici cu alocarea membrilor în comisiile de specialitate, pe motiv că „nu se respectă algoritmul de la ultimele alegeri locale” şi a rugat să nu nominalizeze alţi membri PSD în comisii.

Consilierul local al USR Anda Badea a propus ca membrii comisiilor, care să cuprindă nume inclusiv de la PSD, să fie votaţi de Consiliul Local.

„După runde de negocieri, în care colegii de la PSD au refuzat în repetate rânduri să nominalizeze colegi care să facă parte din comisiile de specialitate, vrem să propunem noi, cu nume şi prenume, nominalizări din partea tuturor partidelor care respectă prevederile Codului administrativ pentru fiecare comisie în parte (…) PSD a refuzat în scris să populeze cu nume şi prenume comisiile propuse. (…) Propun ca membrii acestor comisii să fie votaţi de noi în Consiliul Local”, a declarat Anda Badea.

Fricțiuni din partea PSD

Primarul Radu Mihaiu a spus că există „anumite fricţiuni politice care sunt regretabile” din partea colegilor de la PSD.

„Ne aflăm în plină pandemie, ne aflăm într-un moment în care avem aproape 10.000 de infectări pe zi, aproape 3.000 de infectări în Bucureşti şi de dragul unor jocuri politice colegii de consiliu de la PSD au hotărât să blocheze funcţionarea Consiliului Local.

Fără aceste comisii, Consiliul Local nu poate funcţiona. (…) Vă rog să votaţi pentru funcţionarea Consiliului Local”, a spus Radu Mihaiu.

PSD a uitat lecția de la alegeri

După şedinţa de Consiliu Local, primarul Sectorului 2 a scris pe Facebook că, deşi a trecut doar puţin peste o lună de la alegeri, PSD a uitat „lecţia încasată” în septembrie de la oamenii care au votat.

„Nu au tras nicio lecţie din aceste alegeri şi nu au înţeles de ce au pierdut. Ca şi în cazul validării primarilor, PSD a încercat şi azi să tergiverseze activitatea consiliului. Nu au vrut să nominalizeze propunerile lor pentru comisiile de specialitate. (…) Soluţia lor finală – au părăsit sala. Atât respectă ei responsabilitatea care le-a fost conferită de oamenii care i-au ales. Nu e onorabil şi sper să fie doar o greşeală de început.

(…) De ce au acţionat aşa? Ca să blocheze formarea comisiilor de specialitate şi totodată alegerea viceprimarilor. Nu le-a ieşit (…) Ce s-ar fi întâmplat dacă mâine sau săptămâna viitoare primarul s-ar fi îmbolnăvit de COVID şi nu avea înlocuitor? Aşa arată iresponsabilitatea politicianistă a PSD”, a adăugat Radu Mihaiu. 

Azi a fost prima ședință a noului Consiliu Local. Au fost validați toți consilierii. Putem da drumul la treabă.Deși a…

Posted by Radu Mihaiu on Thursday, November 5, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: