Nicușor Dan anunță o rectificare bugetară de urgență și promite că ”probleme cu căldura ca zilele trecute nu vor mai fi”

Nicușor Dan anunță o rectificare bugetară de urgență și promite că ”probleme cu căldura ca zilele trecute nu vor mai fi”

Nicușor Dan susține că Bucureștiul are nevoie urgentă de o rectificare bugetară, pentru a putea plăti subvențiile la încălzire și transport public, dar și ajutoare către persoanele cu dizabilități sau aflate în situații de risc.

Consiliul General al Municipiului București ales pe 27 septembrie s-a reunit într-o primă ședință abia miercuri, pe 2 decembrie.

Această ședință are, însă, doar rol de organizare. Mai exact, Cosmin Smighelschi (USR) a fost ales președinte de ședință. Și, ulterior, s-a trecut la propuneri și vot pentru alcătuirea comisiilor de specialitate ale Consiliului General.

La începutul ședinței, însă, primarul general Nicușor Dan a declarat că își dorește să convoace în zilele următoare o nouă ședință de Consiliu General care să aibă loc săptămâna viitoare (adică în perioada 7-11 decembrie – n.red.).

ADVERTISING
Sedinta CGMB 02.12.2020

Posted by Primăria Municipiului Bucureşti on Wednesday, December 2, 2020

Principalul motiv pentru convocarea acestei ședințe ar fi faptul că Bucureștiul are nevoie de rectificare bugetară.

”Avem nevoie de o rectificare bugetară. Sunt 3 chestiuni obligatorii. Trebuie crescută limita pentru subvențiile la termic și transport public, dar și pentru asistență socială.

Până acum am putut plăti ajutoarele pentru copiii cu dizabilități. Odată cu rectificarea bugetară, vom putea plăti și sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități, dar și ajutoarele pentru nou născuți, pentru femei însărcinate, pentru familii monoparentale, dar și ajutorul pentru evitarea riscului de abandon școlar”, a precizat Nicușor Dan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primarul general nu a menționat, încă, sumele pe care urmează să le aloce pentru aceste cheltuieli și nici sursele din care vor fi luați banii necesari.

Cu toate acestea, de vreme ce ședința va fi convocată din timp, e de așteptat ca ordinea de zi să fie publicată încă de săptămâna aceasta. În consecință, chiar de zilele următoare am putea afla și care sunt cifrele.

Vom avea avarii, dar nu probleme mari, ca în zilele trecute

Nicușor Dan a mai făcut și alte precizări cu privire la sistemul de termoficare, pentru funcționarea căruia a anunțat că vrea să aloce mai mulți bani, prin rectificare.

Mai exact, primarul general a susținut că - deși avarii vor fi în această iarnă - problemele majore din zilele trecute nu se vor repeta.

ADVERTISING

”În particular, în aceste ultime zile, am avut o situaţie mai grea pentru că a fost o diferenţă mare de temperatură în jos. Iar reţeau nu poate opera cu schimbări mari de presiune, pentru că ar plesni mult mai mult decât plesneşte în mod curent.

Ritmul în care a fost crescută presiunea a fost mai mic şi mulţi bucureşteni au avut de suferit. Nu este ceva ce se va întâmpla. O să avem avarii în iarna asta, dar nu în felul în care le-am avut în ultimele trei zile”, a precizat Nicușor Dan.

Ce se va întâmpla în condițiile în care și pe parcursul iernii vor avea loc variații pronunțate de temperatură, în interval de numai câteva zile, rămâne să aflăm.

Nicușor Dan a spus că a înființat un call center în sediul Primăriei generale cu ajutorul căruia să îi poată informa corect pe toți bucureștenii cu privire la problemele rețelei de termoficare și a termenelor de remediere a problemelor.

Citește și:

Nicușor Dan a demis doi dintre oamenii Gabrielei Firea de la Primărie. Cine pleacă și cine vine în loc

Bucureștiul nu va avea viceprimari înainte de alegeri. Care e miza amânării și unde s-au blocat numirile lui Vlad Voiculescu și Stelian Bujduveanu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇