Funeraliile lui Mihail Gorbaciov: Mii de ruși au stat la coadă să își ia rămas bun. Nu a avut parte de onoruri de stat și Putin a lipsit (Foto & Video)

Funeraliile lui Mihail Gorbaciov: Mii de ruși au stat la coadă să își ia rămas bun. Nu a avut parte de onoruri de stat și Putin a lipsit (Foto & Video)

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a fost înmormântat sâmbătă, la Moscova, fără onoruri de stat și în lipsa președintelui rus, Vladimir Putin.

Funeraliile au început de dimineață, iar mii de oameni au stat la coadă la Sala Coloanelor din Casa Sindicatelor din Moscova pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Gorbaciov, scrie The Telegraph.

Putin absentează

Președintele rus Vladimir Putin și-a luat rămas bun de la fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, joi, la Spitalul Central din Moscova, și nu a participat sâmbătă la înmormântare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

ADVERTISING

„Știm că ceremonia de adio și înmormântarea vor avea loc pe 3 septembrie dar, din păcate, programul de lucru al președintelui nu îi va permite să participe”, a spus Peskov.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, singurul politician european de rang înalt care duce tratative cu Rusia pentru livrări de gaze ruseşti, a participat la înmormântare. Delegațiile misiunilor diplomatice în Rusia au depus buchete de flori la sicriul fostului președinte sovietic.

Mihail Gorbaciov a fost înmormântat într-un cimitir din Moscova, alături de soția sa, Raisa.

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a murit marți, în spitalul Central din Moscova unde era internat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Informația a fost anunțată de conducerea spitalului, într-un comunicat în care se preciza că fostul președinte, care avea 91 de ani, „a dus o lungă luptă cu o boală gravă”.

Gorbaciov a fost al 8-lea lider al Uniunii Sovietice, dar singurul care a deținut titulatura de președinte al URSS.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇