Atac la metroul din New York: O bombă fumigenă a fost aruncată în tren și oamenii au fost împușcați la nimereală (Video)

Atac la metroul din New York: O bombă fumigenă a fost aruncată în tren și oamenii au fost împușcați la nimereală (Video)

Cel puțin 29 de oameni au fost răniți, din care mai mulți au fost împușcați, în urma unui atac comis la staţia de metrou de pe Strada 36 din cartierul Sunset Park din Brooklyn, New York.

Inițial a fost anunțat că 5 persoane au fost împușcate, dar poliția a anunțat un bilanț actualizat de 10 persoane împușcate.

Incidentul s-a produs la ora de vârf, în jurul orei 08:30 dimineața (ora New York-ului, n.red.), potrivit New York Times.

De îndată ce ușile metroului s-au deschis, cineva a aruncat înăuntru o bombă fumigenă și a început să tragă. Trenul și-a continuat drumul și abia la următoarea stație victimele au putut să coboare și să ceară ajutor.

ADVERTISING

Pe rețelele de socializare sunt imagini cu oameni întinși pe peron, plini de sânge, fiind vorba de cei care au fost împușcați. Celelalte persoane fie au fost rănite în busculadă, fie au avut nevoie de asistență medicală din cauza fumului inhalat. Răniții au fost duși la spitalele NYU Langone Brooklyn și Methodist. Până spre seară, din 29 de persoane 10 fuseseră deja externate.

Poliția a mai găsit în tren o bombă fumigenă nedetonată. Oamenii legii îl caută pe suspect, un bărbat îmbrăcat cu o vestă de semnalizare de culoare portocalie și cu o mască de gaz.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Momentan, școlile au intrat în lockdown pe o rază de 1,6 kilometri. Asta înseamnă că elevii nu au voie să plece și adulții nu pot intra fără să fie percheziționați.

Circulația trenurilor a fost complet dată peste cap. Poliția din New York a transmis că nu există însă trenuri blocate în tuneluri, așa cum apăruseră informații în spațiul public.

Polițiștii verifică toate stațiile și trenurile.

Primarul New Yorkului, Eric Adams, este în carantină la domiciliu, fiind diagnosticat cu Covid. Un purtător de cuvânt al său a transmis că edilul este la curent cu tot ce se întâmplă, ține legătura cu poliția și le cere cetățenilor să stea departe de zona atacului, pentru siguranța lor, dar și pentru a le permite echipelor de intervenție să își facă treaba.

ADVERTISING

Guvernatorul New Yorkului Kathy Hochul este ținută la curent în legătură cu incidentul.

De asemenea, președintele Joe Biden este ținut la curent cu ce se întâmplă la New York, potrivit purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇