Ambasada Moscovei în SUA neagă că ar forţa ucrainenii să meargă în Rusia

Ambasada Moscovei în SUA neagă că ar forţa ucrainenii să meargă în Rusia

Ambasada Moscovei în SUA susţine că nu este adevărat că ucrainenii sunt duşi pe teritoriul Rusiei împotriva voinţei lor.

Ambasada a precizat că Rusia are doar puncte de verificare pentru a evita “operaţiunile de diversiune” ale armatei ucrainene şi a le permite forţelor sale să “inspecteze cu atenţie autovehiculele care se îndreaptă către regiunile sigure”, transmite BBC.

“Armata rusă nu creează nicio barieră pentru populaţia paşnică, ci îi ajută pe oameni să rămână în viaţă, oferind mâncare şi medicamente”, se menţionează în comunicatul ambasadei.

ADVERTISING

Sâmbătă, consiliul local şi primarul din Mariupol spuneau că mii de localnici au fost duși în lagăre, unde forțele ruse le-au confiscat telefoanele și documentele, înainte de a-i deporta cu forța în Rusia.

"În ultima săptămână, câteva mii de locuitori din Mariupol au fost duşi pe teritoriul Rusiei. Ocupanţii au luat ilegal oameni din cartierul Livoberejni şi din adăpostul din clădirea clubului sportiv, unde se ascundeau peste o mie de oameni (majoritatea femei şi copii) de bombardamentele constante”, susţineau autorităţile locale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Război în Ucraina, Ziua 27 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇