Miracol la Mariupol, unde oamenii au supraviețuit sub teatrul prăbușit. Situația e însă critică, se bea apă chiar și din bălți și sunt peste 2.500 de morți (Foto & Video)

Miracol la Mariupol, unde oamenii au supraviețuit sub teatrul prăbușit. Situația e însă critică, se bea apă chiar și din bălți și sunt peste 2.500 de morți (Foto & Video)

Parlamentarul ucrainean Sergei Taruta, fost șef al regiunii Donețk, a anunțat pe Facebook că adăpostul de la teatrul din Mariupol, bombardat miercuri de ruși, a rezistat.

Partea centrală a clădirii se prăbușise sub rachetele rușilor și intrarea în adăpostul unde erau în special femei și copii fusese blocată, așa că nu se știa nimic despre starea sutelor de oameni din interior.

Dărâmăturile au fost îndepărtate și joi dimineață oamenii au început să iasă la suprafață, potrivit Meduza.io.

Război în Ucraina, Ziua 22 - Vezi desfășurarea evenimentelor

În imaginile de mai jos puteți vedea cum arăta teatrul înainte și după bombardamentele rușilor.

Amintim și că, potrivit analizei imaginilor din satelit, încă de acum două zile în fața teatrului ucrainenii au scris mare, în rusă, cuvântul ”copii”, tocmai pentru a semnala bombardierelor rusești că acolo este un adăpost. Rușii nu au ținut însă cont de asta.

Într-un interviu pentru Forbes Ucraina, primarul din Mariupol, Serghei Orlov, declarase dimineață că orașul este în continuare izolat și bombardat de ruși.

ADVERTISING

În continuare, 350-400.000 de civili sunt blocați în oraș și bilanțul morților a ajuns la 2.358, a spus el, precizând că nu se știe câți oameni se mai află sub dărâmături.

Edilul a precizat că 80-90% din clădirile orașului sunt distruse total sau parțial. Nicio fabrică nu mai e funcțională, iar Azovstal a fost complet distrusă.

Orlov spune că oamenii au ajuns să bea apă chiar și din bălţi.

Soldații ruși au preluat controlul spitalului și țin ostatic personalul medical. În urmă cu două zile, unul dintre medicii rezidenţi a reușit să urce pe acoperiș și să vorbească cu autoritățile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Le-a spus că doctorilor nu li se dă voie să plece și sunt forțați să trateze soldații ruși răniți.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇