Un bărbat care a încălcat carantina timp de 8 secunde a fost amendat cu 3.500 de dolari

Un bărbat care a încălcat carantina timp de 8 secunde a fost amendat cu 3.500 de dolari

Autoritățile din Taiwan au amendat cu 3.500 de dolari americani un bărbat care a încălcat carantina timp de… 8 secunde.

Bărbatul, un muncitor din Filipine, se afla în carantină într-un hotel din orașul Kaohsiung. La un moment dat, el a ieșit din cameră pe holul hotelului timp de 8 secunde, a transmis Departamentul de Sănătate.

Nu l-a văzut nimeni, însă momentul a fost surprins de camerele de supraveghere instalate pe holurile unității de cazare, scrie CNN.

Angajații hotelului au văzut momentul și au anunțat imediat autoritățile sanitare. Prin urmare, bărbatul carantinat a fost amendat cu 100.000 de dolari taiwanezi, adică 3.500 de dolari americani.

ADVERTISING

Conform regulilor de carantină din Taiwan, oamenii nu au voie să își părăsească absolut deloc camerele în care sunt carantinați.

Persoanele aflate în carantină nu ar trebui să creadă că nu vor fi amendate dacă părăsesc camera de hotel, a transmis ulterior Departamentul Sănătății.

În total, în orașul Kaohsiung, există 56 de hoteluri de carantină, cu o capacitate de aproximativ 3.000 de camere.

Cum s-a descurcat țara în lupta cu COVID

Taiwan a fost apreciată la scară largă pentru modul în care a abordat pandemia de COVID-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu a impus lockdown sever ca alte țări și nici nu a introdus restricții drastice cu efecte asupra libertăților civile, așa cum a făcut China continentală.

În schimb, autoritățile sanitare din această țară au pus accentul pe viteză și au început examinarea pasagerilor din zborurile directe din Wuhan încă de la începutul pandemiei, când virusul nu se extinsese și în alte țări.

Noul coronavirus a fost identificat pentru prima dată în decembrie 2019.

De asemenea, guvernul a investit în testarea în masă și anchetele epidemiologice - urmărirea rapidă și eficientă a contactelor persoanelor pozitive.

ADVERTISING

La o populație de 23 de milioane de locuitori, Taiwan a înregistrat doar 716 cazuri de coronavirus și șapte decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇