Rata de infectare în Capitală a scăzut sub 1 la mie UPDATE Cîmpeanu spune că toți elevii se întorc în bănci miercuri

Rata de infectare în Capitală a scăzut sub 1 la mie <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Cîmpeanu spune că toți elevii se întorc în bănci miercuri

Rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală a scăzut luni sub 1 la mie.

Asta înseamnă că elevii ar putea reveni săptămâna aceasta în bănci, dacă ordinul comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei va fi modificat astfel încât prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli să fie posibilă încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

Conform anunţului făcut de Direcţia de Sănătate Public Bucureşti, luni, rata de incidenţa cumulată calculată la 14 zile este 0,94.

ADVERTISING

UPDATE Ministrul Educației spune că elevii din București vor reveni, cel mai probabil, abia miercuri în bănci.

”Dacă se publică diseară în Monitorul Oficial modificarea la ordinul comun, nu este logic să organizeze ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța deschiderea școlii de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.

Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP”, a declarat oficialul pentru edupedu.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, dând declarații după Biroul Executiv al PNL, Cîmpeanu a precizat că se va asigura învățământul online pentru ”elevii care prezintă orice simptome specifice (COVID-19 - n.red.) sau cei care sunt vulnerabili din punct de vedere medical sau orice motive întemeiate”.

Context

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat deja că, în acord cu ministrul Sănătăţii, va fi modificat ordinul comun, astfel încât referinţa să fie ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie, iar elevii să poată merge la şcoală a doua zi după înregistrarea acestei valori.

ADVERTISING

În această situaţie se află inclusiv Bucureştiul.

”Conform ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3)

Constatând că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, apreciind înţelegerea Ministerului Sănătăţii pentru importanţa şcolii, luni, 17 mai vom iniţia modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, a scris duminică pe Facebook ministrul Educaţiei.

Până acum, puteau merge la școală toți copiii de grădiniță, toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇