Elevii din localitățile ”galbene” se reîntorc în bănci a doua zi după ce rata de infectare scade sub 1 la mie

Elevii din localitățile ”galbene” se reîntorc în bănci a doua zi după ce rata de infectare scade sub 1 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind funcţionarea şcolilor.

Mai exact, în sensul în care data de referinţă să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

"Conform ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Constatând că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, apreciind înţelegerea Ministerului Sănătăţii pentru importanţa şcolii, luni, 17 mai vom iniţia modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare", afirmă Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook.

Potrivit ministrului, în acest fel, prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB şi DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.

"Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat şi publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la şcoală", a afirmat ministrul.

În postarea citată, Sorin Cîmpeanu recomandă în continuare respectarea riguroasă a măsurilor de protecţie sanitară în interiorul şcolilor.

"Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecţie sanitară în interiorul şcolilor", a spus ministrul Educaţiei. 

Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca...

Publicată de Sorin Mihai Cimpeanu pe Duminică, 16 mai 2021

Vezi și Ministrul Educației recomadă școlilor să mențină programul decalat

Citește și:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇