Sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională - se pot prezenta elevi care au fost împiedicaţi să se prezinte în prima etapă

Sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională - se pot prezenta elevi care au fost împiedicaţi să se prezinte în prima etapă

O nouă sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională va fi organizată la două săptămâni după prima sesiune, pentru a se prezenta elevii care nu au putut să o facă la data stabilită iniţial, a anunțat, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

„Elevii care susţin examenul de Bacalaureat au o a doua şansă în sesiunea din toamnă. Am considerat că este echitabil să aibă şi elevii care susţin Evaluarea Naţională aceeaşi şansă. Drept pentru care va fi organizată o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională la două săptămâni după prima sesiune. În această sesiune se vor putea prezenta elevii care au fost împiedicaţi fără voia lor să se prezinte în prima etapă de Evaluare Naţională”, a explicat Sorin Cîmpeanu.   

ADVERTISING

El a precizat că vor fi cazuri speciale în care Ministerul Educaţiei va da derogare pentru susţinerea Evaluării Naţionale.   

"Pentru toţi acei elevi şi credeţi-mă că avem situaţii absolut impresionante, menţionez fără să vă dau niciun nume, un elev care a luat calificativul foarte bine din clasa I până în clasa a IV-a, care a luat nota 10 din clasa a V-a până în clasa a VIII-a, fără excepţie, care a luat 10 la simularea Evaluării Naţionale şi care acum se află într-o altă ţară, în spital, cu un cancer de stadiul patru şi care doreşte să susţină Evaluarea Naţională.

ADVERTISING

Este unul din multe cazuri de situaţii speciale în care vom da derogare, examenul va fi susţinut pentru aceşti copii fie online, fie cu asistenţă din partea personalului ambasadei. Oricare ar fi soluţia, vom asigura dreptul de a susţine examenul pentru aceşti copii”, a transmis ministrul Educaţiei.

Alte declarații făcute de Sorin Cîmpeanu:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇