Sorin Cîmpeanu, despre eventuala vaccinare a copiilor: Infrastructura nu va fi o problemă

Sorin Cîmpeanu, despre eventuala vaccinare a copiilor: Infrastructura nu va fi o problemă

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a precizat, joi seară, că, dacă vaccinurile anti-COVID vor fi recomandate şi copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, imunizarea se va putea realiza ”în cele mai bune condiţii”.

Ministrul susţine că infrastructura nu va pune probleme derulării campaniei de vaccinare a elevilor.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Sunt convins că, în măsura în care aceste vaccinuri vor fi recomandate, ele se vor putea organiza în cele mai bune condiţii, în condiţii dedicate elevilor, aşa cum este normal”, a declarat Cîmpeanu, la TVR.

Potrivit acestuia, ”cu siguranţă nu elementele de ordin organizatoric vor fi cele care ne vor ridica probleme” şi se vor găsi soluţii pentru vaccinare.

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech urmează să depună la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) o cerere de autorizare în Uniunea Europeană (UE) a vaccinului său împotriva covid-19 în vederea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, care ar putea fi omologat în iunie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că din toamnă ar putea începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani împotriva COVID-19 după ce Pfizer a cerut autorizarea şi pentru această categorie de vârstă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!