Valeriu Gheorghiță, prima reacție după apariția tulpinei indiene în România: Nu reduce eficiența vaccinurilor

Valeriu Gheorghiță, prima reacție după apariția tulpinei indiene în România: Nu reduce eficiența vaccinurilor

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19, a vorbit, joi, despre apariția în România a primului caz de infectare cu tulpina indiană a Covid-19.

Acesta a explicat că tulpină indiana are două mutații care se asociază cu reducerea activității neutralizante a anticorpilor, dar nu reduce eficiența vaccinurilor.

"Tulpina indiană este definită prin prezența a două mutații care se asociază cu reducerea activității neutralizante a anticorpilor, dar nu e un impas semnificativ care să reducă eficiența vaccinurilor", a declarat el.

ADVERTISING

"Nu este neapărat mai contagioasă ca alte variante", a completat Gheorghiță, precizând iar faptul că aceasta tulpină, ca și cea sud africană, nu este mai rezistentă în fața vaccinurilor actuale.

"Vaccinurile își mențin eficiența față de complicații, cazuri grave, nu avem motive să ne îngrijorăm. Rămân aceleași măsuri valabile", a precizat el.

Amintim că joi a fost confirmat primul caz de tulpină indiană a Covid-19 în România. Este vorba despre o persoană de 26 de ani, care a venit din India în urmă cu o lună.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Declarațiile lui Gheorghiță au fost făcute la centrul drive thru pentru vaccinare din Piața Constituției din Capitală. Aici a fost prezent și președintele Klaus Iohannis care a transmis că această acțiune este un adevarat succes.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇