A fost confirmat primul caz de tulpină indiană a Covid-19 în România

A fost confirmat primul caz de tulpină indiană a Covid-19 în România

A fost confirmat primul caz de tulpină indiană a Covid-19 în România. Varianta a fost identificată la o persoană de 26 de ani, care a venit din India în urmă cu o lună.

”INSP a fost informat în această dimineaţă asupra faptului că un laborator de analize din oraşul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că varianta diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India.

Totodată, este investigat un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, judeţul Braşov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică că investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, jud. Braşov”, mai precizează Ministerul Sănătății.

DSP Braşov a demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, şi a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod.

Citește mai multe știri despre una dintre cele mai periculoase tulpini, cea indiană:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇