Directorul OMS: Situaţia în India, unde pandemia a atins o gravitate fără precedent, e mai mult decât sfâşietoare

Directorul OMS: Situaţia în India, unde pandemia a atins o gravitate fără precedent, e mai mult decât sfâşietoare

Situaţia în India, unde pandemia a atins o gravitate fără precedent, este mai mult decât sfîşietoare, a declarat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„OMS face tot ceea ce poate, furnizând material şi echipamente esenţiale, în special mii de concentratoare de oxigen, spitale de campanie mobile prefabricate şi echipament de laborator”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în conferinţă de presă, citat de AFP.

În câteva zile, varianta "indiană" a dus ţara de 1,3 miliarde de locuitori în haos, mai multe ţări anunţând ajutoare de urgenţă.

ADVERTISING

India a înregistrat duminică un record mondial de aproape 350.000 de persoane contaminate într-o singură zi.

În capitala New Delhi, martorii descriu culoare de spitale aglomerate de paturi şi familii implorând în zadar să le fie furnizat oxigen sau un loc pentru rudele lor. Unii mor în pragul spitalului.

"OMS a redistribuit mai mult de 2.600 de angajaţi pentru a ajuta la activităţi de supraveghere, sfaturi tehnice şi eforturi privind vaccinare", a subliniat dr. Tedros.

"Niciodată nu a fost atât de evidentă importanţa vaccinării", a adăugat el.

ADVERTISING

OMS va analiza situaţia din zonele în care numărul cazurilor este în creştere, formulând recomandări şi sprijinind punerea în aplicare a acestor măsuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇