Teoriile conspiraționiste privind pandemia au un succes îngrijorător la români - Studiu

Teoriile conspiraționiste privind pandemia au un succes îngrijorător la români - Studiu

Teoriile conspiraționiste privind pandemia au un succes îngrijorător la români. Este una dintre concluziile Barometrului de Securitate al României, care a analizat percepția românilor asupra crizei COVID și asupra situației politice din lume.

Potrivit studiului, 27% dintre români cred că vaccinarea este singura cale prin care se poate trece peste COVID 19. 51% cred că ar trebui căutate și alte metode, în timp ce aproape 20% spun că nu prea sunt de acord cu vaccinarea.

40,1% dintre români spun că s-au vaccinat sau se vor vaccina, 27,3% se mai gândesc dacă se vaccinează în perioada următoare și 32,5% declară că se opun vaccinării.

ADVERTISING

De departe, cel mai bine văzut vaccin anti-COVID este Pfizer.

În ceea ce privește echilibrul global, 43% dintre români cred că România este mai în siguranță de cât oricând în istorie după aderarea la NATO.

Actualul președinte al SUA, Joe Biden, este văzut de 68,6% dintre români ca om al păcii, spre deosebire de Donald Trump, văzut mai degrabă ca om al războiului (56,3%).

Prin comparație, doar 33,3% îl văd pe președintele rus, Vladimir Putin, om al păcii, și doar 37,6% pe cel chinez, Xi Jinping.

NATO (66,3%) și SUA (36,9%) sunt văzute ca principalele ajutoare posibile ale României în cazul în care România ar fi victima unei agresiuni armate.

ADVERTISING

Cei mai mulți români (73,3%) iau în calcul însă ipoteza că nu ne-ar ajuta nimeni.

Centrul de cercetări sociologice LARICS, în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, a lansat Barometrul de Securitate al României, ediția aprilie 2021. Datele au fost adunate în perioada 12 aprilie – 23 aprilie 2021 cu ajutorul unui chestionar telefonic.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇