De săptămâna viitoare, elevii din alte 200 de localităţi se întorc la școală

De săptămâna viitoare, elevii din alte 200 de localităţi se întorc la școală

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a estimat că şcolile din alte 200 de localităţi ar urma să funcţioneze, începând de săptămâna viitoare, cu prezenţa fizică a elevilor din toate clasele.

În prezent, 703 localităţi au rata de infectare de peste 1 la mie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Astăzi, la momentul la care vorbim, avem doar 703 localităţi cu rata de infectare peste 1 la mie. Toate celelalte sunt la rată de infectare sub 1 la mie, deci vor putea merge în continuare cu prezenţă fizică.

Diferenţa faţă de modul de funcţionare în această săptămână, care s-a bazat pe rata de infectare de vinerea trecută, când aveam 939 de localităţi, mâine vom avea probabil sub 700 de localităţi.

Deci săptămâna viitoare elevii din alte peste 200 de localităţi vor putea merge cu prezenţă fizică", a arătat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

El a reamintit că modul în care va funcţiona şcoala săptămâna viitoare va fi stabilit vineri, în funcţie de rata de infectare.

"Regulile din ordinul comun de ministru sunt foarte clare. Şcoala funcţionează săptămâna viitoare după scenariul: rata de infectare din vinerea precedentă. Astăzi, rata de infectare în Bucureşti, spre exemplu, este 1,3 la mie. Vom vedea cât este mâine.

În funcţie de rata de infectare de mâine, vom şti dacă săptămâna viitoare şcolile vor funcţiona integral cu prezenţă fizică, în cazul în care rata de infectare scade sub 1 la mie, sau dacă vor funcţiona, aşa cum ştim, fără prezenţa fizică a elevilor de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a", a completat acesta.

Citește și alte știri din categoria Educație:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!