60% dintre profesorii din Bucureşti nu sunt vaccinaţi, iar în curând s-ar putea deschide complet şcolile

60% dintre profesorii din Bucureşti nu sunt vaccinaţi, iar în curând s-ar putea deschide complet şcolile

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţă că ”în jur de 40% – jumătate cel mult” dintre profesorii din Bucureşti sunt vaccinaţi.

”Din ultimele discuţii (…) înţeleg că undeva în jur de 40% – jumătate cel mult”, a afirmat Stoica, miercuri seară, la Digi24, în contextul în care Capitala se apropie de atingerea ratei de infectare care ar permite revenirea la şcoală a tuturor elevilor, respectiv sub 1 la mie.

Acesta a precizat că şi-ar dori ca procentul celor vaccinaţi să fie mai mare.

”Nu e vorba dacă sunt eu mulţumit sau nu. Putem să spunem că o rată de vaccinare mică în toate instituţiile, nu doar la şcoală, aduce cu ea nesiguranţă şi atunci evident că mi-ar plăcea să văd în toate instituţiile, nu doar în şcoli, rată de vaccinare peste 50%”, a mai declarat prefectul Capitalei.

ADVERTISING

Întrebat cine ce ar trebui să facă pentru ca rata de vaccinare a angajaţilor din învăţământ să crească, Alin Stoica a replicat:

”Nu cred că este vorba doar despre profesori, ci este vorba despre noi toţi. Ca să avem o rată de vaccinare cât mai mare pe toate grupele de populaţie cred că ar trebui să avem o comunicare cât mai eficientă ca să ajungem cât mai uşor la oameni.

Şi lucrul acesta a început cumva să fie vizibil acum, vedem că toată lumea se preocupă de acest tip de comunicare.

Și ar mai trebui să căutăm nişte vectori potriviţi pentru fiecare segment al populaţiei astfel încât mesajul să ajungă nu doar să fie auzit, dar şi să fie credibil şi să fie transmis de acele persoane care au autoritate informală în comunităţile respective”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat miercuri seara ce restricții vor fi relaxate de vineri, în cazul în care incidența în București se menține sub 1,5 la mie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇