Din conturile Universității București lipsesc peste 100.000 de euro. Rectorul sesizează Parchetul

Din conturile Universității București lipsesc peste 100.000 de euro. Rectorul sesizează Parchetul

O comisie a Ministerului Educației a constatat, în urma unui audit realizat la Universitatea București, că din conturi lipsesc 571.000 de lei, adică circa 110.000 de euro.

Banii ar fi fost retrași în ultimii doi ani de o angajată a instituției, în urma unei împuterniciri ilegale semnate de Aida Alexandroaia, directorul general administrativ al Universității, potrivit Libertatea.

Mai exact, Nicoleta V., unul dintre administratorii financiari ai universității, a fost împuternicită să ridice, pe baza unei delegații, din caseria instituției bani pentru un proiect derulat de Facultatea de Drept cu fonduri de la Primăria Capitalei.

ADVERTISING

Însă, în cadrul acestui proiect „nu se efectuau plăți în numerar și beneficiarul fondurilor (Facultatea de Drept) nu solicitase plăți în numerar“.

Raportul comisiei arată că Nicoleta V. retrăgea bani din contul BCR al Universității și îi redepunea la trezoria instituției.

Apoi, sumele erau retrase de la casieria UB „în baza unor documente intitulate proces-verbal de plăți, fără a exista niciun document justificativ pentru astfel de plăți“, arată raportul.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Universitatea a sesizat Parchetul pentru lipsa banilor din conturi.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇