Din conturile Universității București lipsesc peste 100.000 de euro. Rectorul sesizează Parchetul

Din conturile Universității București lipsesc peste 100.000 de euro. Rectorul sesizează Parchetul

O comisie a Ministerului Educației a constatat, în urma unui audit realizat la Universitatea București, că din conturi lipsesc 571.000 de lei, adică circa 110.000 de euro.

Banii ar fi fost retrași în ultimii doi ani de o angajată a instituției, în urma unei împuterniciri ilegale semnate de Aida Alexandroaia, directorul general administrativ al Universității, potrivit Libertatea.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Mai exact, Nicoleta V., unul dintre administratorii financiari ai universității, a fost împuternicită să ridice, pe baza unei delegații, din caseria instituției bani pentru un proiect derulat de Facultatea de Drept cu fonduri de la Primăria Capitalei.

Însă, în cadrul acestui proiect „nu se efectuau plăți în numerar și beneficiarul fondurilor (Facultatea de Drept) nu solicitase plăți în numerar“.

Raportul comisiei arată că Nicoleta V. retrăgea bani din contul BCR al Universității și îi redepunea la trezoria instituției.

Apoi, sumele erau retrase de la casieria UB „în baza unor documente intitulate proces-verbal de plăți, fără a exista niciun document justificativ pentru astfel de plăți“, arată raportul.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Universitatea a sesizat Parchetul pentru lipsa banilor din conturi.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!