Cîmpeanu: 110.600 de angajaţi din sistemul de învăţământ sunt programaţi pentru vaccinare

Cîmpeanu: 110.600 de angajaţi din sistemul de învăţământ sunt programaţi pentru vaccinare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că, până în prezent, 110.600 de angajaţi din sistemul de învăţământ sunt programaţi pentru vaccinare, iar dintre aceştia 18.600 s-au şi vaccinat deja.

„Dintre toate categoriile de lucrători esenţiali, personalul din învăţământ este, detaşat, cel mai numeros nu numai cu privire la disponibilitatea de vaccinare, care a crescut semnificativ de la finalul primei etape, ci la nivelul celor care s-au programat, adică 110.600 de persoane din învăţământ sunt deja programate, dintre care 18.600, dacă nu mă înşel, sunt deja vaccinate.

Deci cei care s-au programat se împart în două categorii, unii care intră sub incidenţa acestei amânări, generate de o cauză obiectivă - factorul limitativ, doze de vaccin, şi prioritatea necesar a fi acordată (…) bolnavilor cronic, celor în vârstă, care sunt cei mai expuşi la această boală, şi amânarea cu zece zile a datei de declanşare a acţiunii de vaccinare cu prioritate de sistem.

ADVERTISING

Deci nu s-a renunţat, prioritate sistemică pentru personalul din învăţământ va exista în momentul în care se va reuşi echilibrarea numărului de doze de vaccin cu disponibilitatea de vaccinare", a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi24.

Personalul din învăţământ va avea prioritate

El a explicat că, între cele nouă categorii de lucrători esenţiali, personalul din învăţământ are cea mai mare disponibilitate pentru vaccinare, dar numărul de vaccinuri este un factor limitativ în orice stat.

ADVERTISING

"Dr. Valeriu Gheorghiţă a anunţat public că a intenţionat ca începând cu 7 februarie să dea această prioritate de sistem personalului din învăţământ, peste programările deja făcute, şi că este nevoit, din motive obiective, să amâne cu zece zile această prioritate pe care o dă personalului din învăţământ.

Se ştia de la bun început că factorul determinant în decizia de deschidere a şcolilor în format fizic este nivelul ratei de infectare, deci evoluţia epidemiologică, se ştia că disponibilitatea de vaccinare şi numărul celor care se vaccinează este un factor important, dar nu condiţionează decizia.

ADVERTISING

Aceste lucruri se vor discuta în data de 2 februarie. Dacă am fi început vaccinarea prioritară sistemică a personalului din învăţământ pe 7 februarie, oricum nu ar fi fost imunizaţi pe data de 8 februarie, oricum nu s-ar fi putut vaccina cu toţii pe 7 februarie", a adăugat ministrul Educaţiei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇