O iresponsabilitate criminală

O iresponsabilitate criminală

Nu știu dacă Ivermectina este sau nu un tratament eficient pentru Covid. Nu am nicio cădere să fac vreo apreciere. Ce știu sigur este că acest medicament nu este autorizat în România pentru uz uman. Și ar fi putut/poate fi autorizat în două moduri.

Fie prin autorizarea EMA, Agenția Europeană a Medicamentului, care este valabilă automat pe tot teritorul comunitar, fie prin autorizarea din partea autorităților din România, valabilă doar pe teritoriul țării.

Ivermectina pentru uz uman este autorizată în România doar în compoziția unei creme pentru râie.

ADVERTISING

Am înțeles că medicamentul este folosit în SUA, că ar avea rezultate bune. Dar în UE este un medicament pentru animale și înțeleg că nici măcar pentru toate. Este pentru oi, porci și vite, dar unora dintre rasele de câini le face rău.

A fost suficient ca un medic român din SUA, absolut iresponsabil din punctul meu de vedere, și o televiziune iresponsabilă, Antena 3, să înceapă să facă apologia efectelor Ivermectinei că farmaciile veterinare au fost luate cu asalt de oameni care au cumpărat stocurile.

Adevărul despre Ivermectină. Cum s-a ajuns ca românii să dea iama în farmaciile veterinare ca să se trateze de COVID? De la Becali, la televiziuni și autorități absente

Cel mai rău este că medicul cu pricina a indicat Ivermectina și ca soluție de prevenție. Ceea ce mă face să suspectez că mulți s-au apucat să și ia, chiar fără a fi bolnavi.

Repet, este vorba despre un medicament autorizat doar pentru animale, care nu are niciun prospect care să indice vreo dozare, efecte adverse, contraindicații. Nimic! Și lumea a năvălit să-l ia.

Tot ce pot să sper este că dintre cei care s-au aprovizionat să fie totuși puțini cei care să îl și consume.

În schimb, vedeți probabil pe Facebook, pe diferite forumuri, chiar în discuții televizate, o mulțime de "specialiști" care strâmbă din nas la vaccinul antiCovid.

Vaccin autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului. Vaccin care este însoțit de un prospect în care sunt menționate și posibile efecte adverse.

Ia uite ce efecte poate provoca! La cine știe câte sute de mii de cazuri, nici nu contează, important e că poate provoca. Despre Ivermectină nici măcar nu știm ce poate provoca, dar e foarte bună, excepțională.

Și vă dau un exemplu concret. Dna, teoretic, dr. Adina Alberts este extrem de sceptică în privința vaccinului. Se teme de cel produs de Pfizer, că e experimental, că o fi, că o păți.

În schimb, în privința Ivermectinei, este de-a dreptul încântată.

2

Repet, de-o parte, vaccinul autorizat, cu prospect, de partea cealaltă un medicament pentru animale, care nici măcar nu are prospect, deci nici vreo informație despre efecte adverse.

E ceva în neregulă aici? Ca mentalitate. Sunt tentată să cred că dacă vaccinul venea fără prospect și autorizare era acceptat fără vreo rezervă.

Probabil că asta ne vine din conspiraționita cronică din anii comunismului, în care nu era adevărat și bun decât ceea ce venea în secret, pe sub mână, nu de la autorități.

Eu sper că Ivermectina să fie testată corespunzător, autorizată și să se dovedească marele miracol antiCovid. Dar până atunci, a face apologia unui medicament neautorizat, pentru animale, mi se pare o iresponsabilitate criminală.

Citeşte şi alte texte semnate de Ioana Ene Dogioiu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇