Adevărul despre Ivermectină. Cum s-a ajuns ca românii să dea iama în farmaciile veterinare ca să se trateze de COVID? De la Becali, la televiziuni și autorități absente

Adevărul despre Ivermectină. Cum s-a ajuns ca românii să dea iama în farmaciile veterinare ca să se trateze de COVID? De la Becali, la televiziuni și autorități absente

O situație pe cât de ciudată, pe atât de periculoasă a apărut zilele acestea în România. Oamenii au luat cu asalt farmaciile veterinare, pentru a cumpăra un medicament care e folosit pentru tratarea animalelor de paraziți intestinali.

Și poate nu am fi aflat dacă medicii veterinari nu ar fi tras semnalul de alarmă, când au văzut că nu mai au cu ce să trateze animalele, avertizând că oamenii nu trebuie să ia niciun fel de medicamente după ureche, dar mai ales de uz veterinar.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dat un comunicat în care atrage atenția că efectele asupra sănătății pot fi grave, iar orice medic ar prescrie așa ceva pentru oameni este pasibil de dosar penal.

Becali vrea lege specială pentru el ca să ne scape de COVID în 6 luni

Cum s-a ajuns aici? De aproape o săptămână, Gigi Becali iese public cerând o lege specială pentru el, să poată produce în România medicamente antivirale, susținând că dacă ne lăsăm pe mâna lui scăpăm de COVID în jumătate de an.

Susține că a vorbit cu ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și spune public că a împărțit până acum astfel de medicamente chiar și medicilor.

ADVERTISING

”I-am propus și ministrului (Sănătății, Vlad Voiculescu, n.red.) și i-am spus așa: Dați o lege specială să pot să produc eu, că am licență de farmacie acum, să aduc substanță de Ivermectină și de Arbidol, dar mai ales de Ivermectină care este aprobat de Franța, Germania și mai ales de America în ultimul timp. Ca sa produc eu și să dau gratis la toată țara. Cât mă costă, nu contează, și scăpăm în 5-6 luni de zile de pandemie fără vaccin.

Eu iau substanța activă din India sau China și după care o produc, o capsulez în România, în orice fabrică. O dau la preț modic, că dacă dai gratuit ia toată lumea cu duiumul. Dau la preț modic, un tratament 10 lei. Și nu vă mai stresați cu niciun ban, eu plătesc tot, cât mă costă nu contează. Și eu rezolv problema COVID-ului. Nu spun lucrurile așa, numai de a mă afla în treabă. Deci de un an de zile, mă ocup de asta, am văzut despre ce e vorba, și știți că nu vorbesc tâmpenii. Spun lucrurile așa cum sunt.

Eu pot rezolva problema COVID-ului în 5-6 luni în România, dacă îmi dă o lege specială, să putem să producem noi Ivermectina și Arbidolul. Toți oamenii la care (sic!) am dat medicamentele astea s-au făcut sănătoși. Am dat la doctori de la Fundeni, doctori mari, le-am dat eu medicamente și nu au vrut să ia medicamentele de la spital”, sunt declarații făcute de Gigi Becali la România TV, unde moderatoarea a adăugat că are colegi care au luat Arbidol de la Becali și s-au însănătoșit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fostul parlamentar cu trei condamnări la închisoare la activ cere să intervină președintele țării și să convoace CSAT ca să se lămurească dacă e adevarat ce spune el.

Televiziunile au pus gaz pe foc

În zilele următoare, România TV și Antena 3 au discutat intens despre aceste medicamente. Luni seara, la Antena3, Mihai Gâdea a avut invitat prin videoconferință un medic român din Las Vegas, Ion Alexie, prezentat drept specialist în boli interne și boli infecțioase.

Alexie a spus că a luat și el și le-a dat și pacienților săi Ivermectină și rezultatele sunt foarte bune.

Iau Ivermectină lunar, nu numai eu, ci şi foarte mulţi medici. Previne îmbolnăvirea, dar nu neapărat prin generare de anticorpi, aşa cum face vaccinul. (…) Din septembrie până în ianuarie am tratat foarte puţini pacienţi, pentru că spitalul ne-a blocat Ivermectina, pentru că National Institute of Health nu era de acord s-o folosim.

Din 15 ianuarie, am 50 pacienţi majoritatea au plecat, mai am câţiva în spital. I-am pus pe toţi din prima zi pe Ivermectină. Din cei 50 nu a ajuns niciunul la ATI, starea sănătăţii niciunuia nu s-a deteriorat - şi-i urmăresc cu atenţie”, a spus medicul, la Antena3.

ADVERTISING

A doua zi, marți, la aceeași Antena3, cu același Mihai Gâdea, medicul din America era înfierat că recomandă un medicament care nu are autorizație de uz uman în România.

Adevărul despre Ivermectină: Nu e aprobată ca tratament pentru COVID nici în SUA, nici în Europa!

Atât în declarațiile lui Becali, cât și în ale medicului din SUA există informații false. Dar principala este că la acest moment Ivermectina nu e nicăieri aprobată ca tratament pentru COVID!

Este adevărat că în SUA, Franța sau Olanda este autorizată și pentru uz uman, sub diverse denumiri ale medicamentelor care conțin substanța activă.

În SUA, FDA a autorizat Ivermectina doar pentru tratarea a două boli onchocerciază (orbirea răului) și puternicoidioză. Puternicoidioza este o infecție la oameni cauzată de un vierme rotund pe nume Strongyloides stercoralis. Poate provoca, dacă intră în corp, arsuri abdominale, vărsături diaree alternativă cu constipație, tuse sau erupții cutanate.

Onchocerciaza e o boală de asemenea cauzată de un parazit care poate pătrunde în corpul uman, pe nume Onchocerca volvulus. Aici simptomele sunt mult mai severe, ce pot ajunge până la orbire. Boala este răspândită mai degrabă în Africa sub-sahariană.

În Europa, găsim substanța în medicamentele MECTIZANâ și STROMECTOL, sub formă de comprimate, cu o concentrație de 3 mg.

Pentru COVID, însă, la acest moment, nicio autoritate nu a dat undă verde. Sunt multe studii, într-adevăr, și unele au rezultate promițătoare, dar mai sunt pași de urmat pentru a fi folosită în siguranță.

Dr. Rafila, despre efectele adverse pe care le provoacă Ivermectina

Prezent marți seara la Antena3, medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat care e situația actuală și care sunt riscurile pentru cei care se automedichează.

"E ceea ce spune FDA, nu spun eu. Nu există aprobarea pentru prevenirea sau tratamentul infecției cu COVID-19 cu Ivermectină. Care este pericolul pentru oameni ca să ia Ivermectină? Unul dintre efectele adverse care sunt asociate Ivermectinei includ: o erupție cutanată, grețuri, vărsături, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, efecte neurologice adverse, confuzie, parestezii, scăderea presiunii arteriale și hepatită.

Asta spune agenția din Statele Unite referitoare la utilizarea la om a acestui produs în legătură cu infecția COVID.

Medicii din România nu pot să prescrie acest medicament dintr-un motiv foarte simplu: el nu se găsește în farmaciile de uz uman, decât dacă un medic veterinar prescrie unei persoane acest produs și lucrul acesta este imposibil, pentru că un medic veterinar nu are drept de practică în medicina umană", a spus Alexandru Rafila, la Antena3.

El a explicat că în UE a fost aprobată de către Agenţia Europeană a Medicamentelor doar utilizarea unei creme cu această substanță, folosită în cazul râiei.

”Chestiunea aceasta în care oamenii încearcă să ia, inclusiv din punct de vedere profilactic, acest produs, este total greşită. Noi nu discutăm numai de situaţia în care prevenim infecţia, dar trebuie să vedem cu ce consecinţe. Una este să iau două zile Ivermectină pentru că am avut un contact infectat cu cineva şi alta este să iau în fiecare zi.

Aceste medicamente parazitare sunt foarte toxice şi de multe ori efectul este cumulativ. Dacă sunt oameni care iau perioade îndelungate Ivermectină ca să nu se îmbolnăvească cu COVID, atunci avem o problemă foarte serioasă, oamenii ar putea avea nişte probleme foarte serioase”, a conchis Rafila.

Frica de dosar penal și amendă, mai puternică decât frica de efecte secundare

Concluzia e simplă: situația în care ne aflăm putea fi evitată prin două moduri.

Să existe responsabilitate la nivelul televiziunilor, o verificare a informațiilor oferite și a personajelor promovate sau să avem autorități care să intervină imediat și să informeze corect oamenii.

În locul acestor mecanisme prezente într-o societate sănătoasă, a funcționat frica. Și, mai exact, frica farmaciștilor veterinari, care le-au cerut clienților să nici nu mai pronunțe Ivermectină.

"Deci nu mai întrebaţi. Pentru că azi sunt chemaţi toţi la comisie la Bucureşti că s-a otrăvit lumea. Ne-au chemat să dăm declaraţii pe proprie răspundere că ne bagă în puşcărie. Nu înţelegeţi că nu?

Doamnă nu e pentru uman! M-aţi auzit că vă ia sistemul nervos central, vă ia aparatul locomotor. M-aţi auzit ce v-am spus înainte? Am 40 de ani de experienţă, dar ce trăiesc acum nu am trăit în viaţa mea. Dacă nu ne omoară COVID-ul ne omoară prostia în România", a spus un farmacist unui reporter Antena3.

"Nu, nu am voie să vă dau, decât pe reteţa medicală pentru un singur câine şi fără reţetă nu merge. Nu, că imi iau eu amendă 8.000 de lei. Pentru 2 lei, eu imi iau amendă 8.000”, a fost răspunsul unui alt farmacist.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇