Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA: Școlile nu reprezintă un factor decisiv de transmitere comunitară a Covid

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA: Școlile nu reprezintă un factor decisiv de transmitere comunitară a Covid

Riscul transmiterii Covid în școli este un subiect fierbinte în multe țări, iar autoritățile dezbat intens dacă ideea ca elevii să se întoarcă în clase este bună sau ar fi mai bine ca orele să se desfășoare în continuare online.

Cercetătorii de la Centrul SUA pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au declarat însă marți că studiile efectuate în Statele Unite și în alte țări arată că sunt foarte puține dovezi că infecția cu noul coronavirus se transmite rapid în școli, informează Reuters.

Cercetările efectuate în toamnă în unitățile de învățământ sunt liniștitoare, au precizat cercetătorii într-un articol publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA).

ADVERTISING

„După ce multe școli au fost redeschise în unele părți ale SUA, precum și la nivel internațional, cazurile zilnice de COVID-19 au fost puse pe seama acestei măsuri. Dar au existat puține dovezi că școlile au contribuit în mod semnificativ la transmiterea virusului”, au spus cercetătorii.

Este însă foarte important ca măsurile de protecție să fie respectate cu strictețe. Cercetătorii de la Centrul SUA pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au dat ca exemplu un studiu realizat anul trecut în Wisconsin, unde toți elevii și profesorii purtau măști de protecție.

ADVERTISING

Rata de infectare în școlile în care s-a realizat cercetarea a fost cu 37% mai mică decât în ​​comunitate și niciun profesor nu s-a îmbolnăvit.

„Având în vedere concluziile cercetărilor noastre, dacă se respectă măsurile de protecție, cum ar fi distanțarea și purtarea măștii, este puțin probabil ca membrii personalului didactic să contracteze COVID-19 în sala de clasă”, au spus cercetătorii.

ADVERTISING

În schimb, aceștia afirmă că închiderea școlilor ar putea afecta procesul educațional și sănătatea mintală.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇