Un român vinde purificatoare de aer saline de peste un milion de euro, mai ales la export. Crede că în vremuri neobișnuite se ascund și oportunități, nu doar probleme

În prezent, producem 4 modele de aparate, cu vânzări anuale de peste 100.000 de dispozitive, în numeroase țări din Europa și Asia. Vânzările se extind și la nivelul SUA și Australiei.
Un român vinde purificatoare de aer saline de peste un milion de euro, mai ales la export. Crede că în vremuri neobișnuite se ascund și oportunități, nu doar probleme

O companie 100% româneasca vinde în multe țări din lume aparate ambientale și medicale pe bază de microparticule de aer salin. Acestea sunt brevetate și certificate, fiind apreciate pentru că ajută la prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni ale aparatului respirator.

Este vorba despre dispozitivele Salin, recomandate în special persoanelor cu imunitate scăzută, copiilor și bătrânilor. Iar pe fondul pandemiei de COVID-19, care a provocat o cerere mai mare de dispozitive de acest gen, cifra de afaceri a companiei va depăși 1.5 milioane de euro în 2021. 

ADVERTISING

Antreprenorul care se află în spatele acestei afaceri este Constantin Pascu, care ne-a spus că aproape 80% din cifra de afaceri a companiei provine din exporturi ȋn state precum Marea Britanie, Irlanda, Australia, SUA, Germania, Cehia, Ungaria, Israel sau Japonia.

Românul care a alergat 30 de semimaratoane în 30 de zile: Provocările scot la suprafață cea mai bună versiune a ta!

Deși are succes la nivel global, fabrica unde se produc aceste dispozitive se află în zona Buzăului, locul de baștină al antreprenorului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În interviul pe care l-a acordat SpotMedia.ro ne-a vorbit despre începuturile și evoluția afacerii, cum funcționează tehnologia, care este planul promovării în România, ce tip de lider este și cum se raportează la eșec, printre altele.

Iată cele mai importante declarații ale lui Constantin Pascu:

  • Toate se întâmplă la timpul cuvenit – e un mister pe care am învățat să îl accept. 
  • Într-o anumită măsură, am dezvoltat această fabrică pentru că viața m-a adus acolo.
  • De câțiva ani, vânzările anuale sunt estimate la un milion de euro, iar în acest an, datorită creșterii majore a cererilor, în special a exporturilor, estimăm că vânzările vor urca până la 1,5 milioane euro.
  • Inspirarea aerului salin realizează o îmbunătățire generală a funcționării sistemului respirator, care se simte în ameliorarea multor afecțiuni.
  • Cred că, pe piața din România, pătrunderea acestor produse nu este atât de consistentă (...) pentru că sunt legate în mentalul colectiv de metode tradiționale „folosite de bunica”.
  • În vremuri neobișnuite se ascund și oportunități, nu numai probleme.
  • Am trecut prin experiențe grave ca societate, iar încrederea în cooperarea cu ceilalți este foarte grav afectată. Lucrurile totuși se schimbă.
  • Am căutat permanent să responsabilizez colegii în ceea ce fac prin libertate și încredere.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇