Afacere românească de peste 1 milion de euro: Vânzările de purificatoare cu aer salin s-au dublat în pandemie

Afacere românească de peste 1 milion de euro: Vânzările de purificatoare cu aer salin s-au dublat în pandemie

Dispozitivele Salin, un brand 100% românesc, sunt recomandate persoanelor cu imunitate scăzută, în special copiilor sau bătrânilor. Pe fondul pandemiei de coronavirus, cererea pentru aparatele ambientale și medicale pe bază de microparticule de aer salin s-a triplat, iar cifra de afaceri a companiei va depăși 1,5 milioane de euro, în 2020. 

Aparatele sunt brevetate, certificate medical și medaliate pentru că susțin și ajută la prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni ale aparatului respirator.

Salin-landscape
Foto: Salin

„Am pornit cu două modele de aparate de salinizare ambientală a aerului – un model mai mic, denumit Salin S2, și un model mai mare, Salin Plus. Datorită tehnologiei de recristalizare controlată folosite, filtrele saline ale acestor aparate generează o cantitate mare de aerosoli de sare. În timp, gama de produse s-a îmbogățit cu inhalatorul medical SaltMed și inhalatorul individual Insalin. Tehnologia utilizată este ușor diferită de a aparatelor ambientale pentru a asigura o emisie mai mare și concentrată de particule, lucru necesar datorită modului de utilizare ca inhalatoare” 

Constantin Pascu, unul dintre fondatorii Tehno Bionic și inventatorul aparatelor Salin
ADVERTISING

Având ȋn vedere majorarea semnificativă a cererii, din ultimele șase luni, producția de aparate a crescut de la 4.000 la 8.000 de produse în fiecare lună.

Inventatorul aparatelor, Constantin Pascu, spune că va extinde linia de producție până la 10.000 de bucăți, până la sfârșitul anului.

„Vânzările Salin s-au dezvoltat treptat, ȋn ultimele două decenii. Am dublat capacitatea de producție ȋn ultima perioadă și vom continua să o creștem, până la final de an. Ȋn funcție de evoluția pieței, vom vedea anul viitor dacă rămânem la 10.000 de aparate pe lună sau mergem chiar mai departe”, a declarat Constantin Pascu, inventatorul aparatelor Salin. 

80% din cifra de afaceri provine din exporturi

Produsele Salin sunt mai populare ȋn afara României decât ȋn țară. Aproape 80% din cifra de afaceri a companiei provine din exporturi ȋn state precum UK, Irlanda, Australia, SUA, Germania, Cehia, Ungaria, Israel, Japonia și nu numai.

ADVERTISING

Majoritatea vânzărilor sunt online, dar firma are și distribuitori ȋn străinătate. 

Inhalator-Insalin-2
Foto: Inhalator Insalin

„Cei mai mulți agenți au ȋnceput colaborarea cu Salin după ce au testat aparatele noastre pentru diverse probleme de sănătate și au avut rezultate mai bune decât se așteptau.

Pentru că ȋn țările lor nu există astfel de soluții, s-au gândit să facă și un mic business din vânzarea produselor. Acest business funcționează fără o campanie dedicată de promovare, îndeosebi prin intermediul românilor din afara țării, datorită cărora am găsit în lumea întreagă piețe de desfacere neașteptate, cu oameni deschiși să folosească astfel de soluții, pe cât de simple și ieftine, pe atât de eficiente”, a completat Constantin Pascu.

Investiție inițială de 5.000 de euro

Povestea Salin a început în 1995, când inventatorul Constantin Pascu, inspirat de structurile calcaroase similare cu cele din Pamukkale, Turcia, dar și de carstul de sare de la Meledic, a început să realizeze fântâni saline și piese decorative din sare. 

ADVERTISING

„Pentru a verifica efectul observat în experimentele mele, am construit câteva aparate, realizate din carcase de tablă, ventilatoare de baie și plăcuțe pe care sarea să poată fi cristalizată controlat, pe care le-am oferit unor cunoștințe, pentru a le testa. Am căutat zece persoane cu probleme respiratorii semnificative și le-am dat aparatele. Rezultatele au venit imediat, pentru că au realizat diferențe consistente în privința stării de sănătate și au remarcat o stare de bine. Cu aceste prime rezultate am reușit, după multe încercări, să atrag o investiție de 5.000 de euro și am înființat o firmă în martie 2000”

Constantin Pascu, inventatorul dispozitivelor Salin

Despre Constantin Pascu

În 2002, Constantin Pascu a construit la Mierea, județul Buzău, o fabrică dedicată producerii aparatelor Salin.

Acestea sunt brevetate, medaliate și premiate în cadrul a numeroase congrese internaționale de inventatori, precum Congresul de la Bruxelles sau Congresul de la Geneva. De asemenea, dispozitivele Salin au unele dintre cele mai exigente certificări medicale: certificate medicale CE clasa 1, pentru tot spațiul UE, iar inhalatorul SaltMed este certificat medical CE clasa II-a, Bureau Veritas din Italia. 

Efectele aparatelor Salin sunt resimţite asupra stării generale de sănătate. Au fost obținute rezultate foarte bune în tratamentul complementar al diverselor afecțiuni ale aparatului respirator, precum astmul bronşic, bronşitele astmatiforme, rinitele, sinuzitele, laringitele, alergiile respiratorii, sechelele TBC, insuficiențele respiratorii pe fond cardiac sau tiroidian, problemele respiratorii apărute pe un fond imunitar scăzut.

Chimistul și inventatorul Constantin Pascu este absolvent al Facultății de Chimie din București, realizator al mai multor invenții brevetate (unele și la nivel internațional), câteva dintre ele medaliate și aplicate la nivel industrial. În anul 2000, a fondat la Mierea, în județul Buzău, Tehno Bionic SRL, un brand 100% românesc, unde  sunt produse aparatele Salin. Acestea au la bază o tehnică inovatoare prin care microparticulele de sare sunt eliberate în încăpere, reproducând aerul pe care îl regăsim în salinele tradiționale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇