Doar 1.100 de pasageri pierduţi de Blue Air prin lume a repatriat TAROM, mai puţin de jumătate din solicitări

Doar 1.100 de pasageri pierduţi de Blue Air prin lume a repatriat TAROM, mai puţin de jumătate din solicitări

Aproximativ 1.100 pasageri a repatriat TAROM în baza hotărârii Executivului aprobată după ce Blue Air și-a suspendat zborurile. Asta în condiţiile în care numărul solicitărilor de repatriere depășea 2600.

„Aproximativ 1.100 pasageri, luând în considerare atât zborurile charter, cât și cele regulate”, a transmis TAROM, la solicitarea Mediafax, ca răspuns la întrebarea câți români a repatriat compania în baza hotărârii de guvern din 7 septembrie 2022.

TAROM nu vrea să spună şi care au fost costurile pentru repatrierea pasagerilor pierduţi de Blue Air prin lume, având în vedere „că procesul este încă în derulare”.

ADVERTISING

De asemenea, TAROM precizează că HG a vizat doar pasagerii afectați de anularea zborurilor programate în perioada 6-11 septembrie.

Până pe 8 septembrie, numărul solicitărilor primite în call center-ul MAE și la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României era de 2.663.

Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectați de scandalul Blue Air. Banii provin din fondul de rezervă al Executivului.

Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation anunța săptămâna trecută că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Ulterior, Blue Air a transmis că își propune să reia zborurile abia din 10 octombrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇